Hyppää sisältöön

Hevosmatkailu kasvaa Etelä-Savossa

Hevosmatkailu saa uusia muotoja. Islanninhevostallien rinnalle nousee pieniä hevosmatkailuyrityksiä, jotka verkostoituvat ja tekevät myös yhteistyötä.

Toiveissa on hevosvaellusreitistön luominen Etelä-Savosta Pohjois-Savoon, sillä talleja ja matkailuyrityksiä olisi jo valmiiksi pienen reitin verran.

Viime vuonna alkanut Pro Agrian luotsaama Hauskasti hevosella -hanke onkin saamassa jatkoa. Mikäli hanke saadaan käyntiin, ryhdytään suunnittelemaan myös hevosiin ja hevosmatkailuun liittyvää tapahtumaa Mikkeliin jo vuodeksi 2012.

- Tapahtuma olisi läpileikkaus kaikesta siitä mitä hevosalalla tapahtuu, mitä hevosella voidaan tehdä. Etsitään sille nyt järjestäjää, mutta myös konseptoijaa, sanoo yritysneuvoja Aarre Damski ProAgria Etelä-Savosta.

Pienet yritykset kasvavat

Hevosmatkailun erityispiirre Itä-Suomessa on, että kasvu tapahtuu nyt pienissä yrityksissä. Markkinointia tehdään sosiaalisessa mediassa ja messuilla, ja yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on pärjäämisen edellytys.

Yritykseen otetaan vaikkapa vieraileva kurssittaja tai tarjotaan majoituspalveluita yhdessä toisen yrittäjän kanssa.

- Voidaan kuunnella asiakasta, mitä hän haluaa. Voidaan räätälöidä tarjontaa sen mukaan, valottaa hevosmatkailuyrittäjä Noora Ruuth.

.
.