1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Turkistarhaajilta vaalirahaa valikoidulle joukolle

Turkiselinkeino tukee 28 eduskuntavaaliehdokkaan vaalityötä. Runsaasta 32 000 euron summasta saavat osansa muiden muassa ministerit Sirkka- Liisa Anttila (kesk.), Mari Kiviniemi (kesk.), Paula Lehtomäki (kesk.) ja Astrid Thors (r.) ja Paula Risikko (kok.) sekä puheenjohtaja Timo Soini (ps.). Tukilistalla enemmistönä ovat Vaasan vaalipiirin ehdokkaat. Mukana on myös tunnettuja ehdokkaita muista vaalipiireistä.

Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Tiistaina julkistetussa tukilistassa on 17 istuvaa kansanedustajaa. Vaasan vaalipiirin kansanedustajista 1 000 euron tukisumman saavat Esko Ahonen (kesk.), Mika Lintilä (kesk.) ja Tuomo Puumala (kesk.), Anna-Maja Henriksson (r.), Mats Nylund (r.), Ulla-Maj Widerroos (r.), Paula Risikko (kok.), Petri Pihlajaniemi (kok.) sekä Mia-Petra Kumpula-Natri (sd.).

Oulun vaalipiiristä saman summan saa Antti Rantakangas (kesk.) ja Etelä-Savon vaalipiiristä Jari Leppä (kesk.).

Ei tukea

Vaasan vaalipiirin istuvista kansanedustajista listalta puuttuvat Lasse Hautala (kesk.), Juha Mieto (kesk.), Paula Sihto (kesk.) ja Jutta Urpilainen (sd).

Tukea pyrkiville

Lisäksi 1 000 euroa saavat Vaasan vaalipiirissä eduskuntavaaliehdokkaana olevat Stefan Håkans (vas.), Antti Kurvinen (kesk.), Alpo Ylitalo (ps.) ja Peter Östman (kd.). Oulun vaalipiirissä Eero Isomaa (kesk.) ja Helsingin vaalipiirissä Wille Rydman (kok.).

Vaasan vaalipiirissä ehdokkaana oleva Steven Frostdahl (sd.) saa 6 000 euroa. Hän on ruotsinkielisen tarhaajayhdistyksen virkavapaalla oleva asiamies.

Vaalituki tarhausalueen ulkopuolelle

1 500 euroa vaalitukea saavat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Timo Laaninen (kesk.), Paula Lehtomäki (kesk.), Tapani Mäkinen (kok.), Pekka Ravi (kok.) ja Astrid Thors (r.). Timo Soinille (ps.) suunnattu tukisumma menee ehdokkaan pyynnöstä puolueen tilille.

Turkistuottaja Oyj:n edustajat ovat osallistunut Mari Kiviniemen (kesk.) seminaariin, jossa osallistumismaksu oli 1 250 euroa. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton edustaja on osallistunut Kiviniemen aamukahviseminaariin (350 euroa). Lisäksi yhtiön edustaja on ilmoittautunut Jaana Pelkosen (kok.) seminaariin, jonka osallistumismaksu on 700 euroa.

Tiedotteessaan Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry, sen paikallisyhdistykset ja huutokauppayhtiö Turkistuottajat Oyj ilmoittavat, että ne ovat päättäneet antaa vaalitukea pienelle joukolle sellaisia ehdokkaita, jotka ovat valmiita kuuntelemaan myös alan näkemyksiä.