Porvoolaisvälittäjälle vankeutta veropetoksista ja kirjanpitorikoksesta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on langettanut arvoasuntojen kiinteistönvälittäjänä tunnetulle Jutta Kaksoselle kaksi vuotta ja kolme kuukautta vankeutta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä veropetoksesta.

verorikokset

Lisäksi Kaksoselle on määrätty viiden vuoden liiketoimintakielto ja runsaan 100 000 euron korvaukset Verohallinnolle.

Oikeus katsoi, että Kaksonen on muun muassa tahallaan laiminlyönyt liiketapahtumiensa kirjaamisen. Yhtiön kirjanpidosta puuttui myyntejä yhteensä lähes 900 000 euron edestä.

Lisäksi Kaksosen henkilökohtaiselle pankkitilille oli talletettu lähes 15 000 euron edestä välityspalkkioita, joita ei oltu kirjattu kirjanpitoon myynniksi.

Kaksonen on myös saanut verohyötyä yli 450 000 euroa antamalla vääränsisältöiset veroilmoitukset.

Rikokset ajoittuvat vuosille 2003-2008.

Kaksonen itse on kiistanyt syyllistyneensä tahallisesti rikoksiin. Hän on myöntänyt syyllistyneensä enintään törkeään huolimattomuuteen.

Kaksonen on lisäksi vaatinut, että veropetossyytteet tulee jättää tutkimatta, koska hän on siltä osin saanut jo rangaistukseen verrattavan seuraamuksen veronkorotusten muodossa.

Kiinteistö Oy Jutta kaksonen LKV Oy välittää asuntoja, kiinteistöjä ja vuokrattavia kohteita pääasiassa Porvoossa ja muualla itäisellä Uudellamaalla.

Lähteet: YLE Helsinki