Ruokablogisti ei ehdi syödä lämmintä ruokaa

Oululaisen pariskunnan pitämä Pastanjauhantaa-blogi on pitkäikäisin ja yksi Suomen suosituimmista ruokablogeista. Vaikka viikoittaisia eri kävijöitä on yli 20 000 ja blogia on yritetty ostaa, silti se on tekijöilleen vain harrastus.

Ruoka- ja ruoanlaittoblogit
Jani ja Ritva.
YLE

Oulaisen ruokaa rakastavan pariskunnan keittiössä tehdään itse pinaattilettuja ensimmäistä kertaa. Ja olipa tulos mikä hyvänsä, tuotos laitetaan kaikkien nähtäville nettiin Pastanjauhantaa –blogiin.

Yksi Suomen luetuimmista ruokablogeista sai alkunsa syksyllä 2005, kun idean äiti Ritva Kylli halusi perustaa oman blogin.

- Huomasin, että minua kiinnostaa kirjoittaa oikeastaan vain ruoasta, joten siitä se lähti. Ja onneksi mies innostui aiheesta ja lähti mukaan.

Pariskunnan mies Jani Lehtinen hoitaa osansa kokkaamisesta ja ottaa tuotoksista kuvat.

Ei myytävänä

Pastanjauhantaa –blogilla on viikoittain yli 20 000 eri kävijää ja sitä on yritetty ostaa muutamaan kertaan, mutta toistaiseksi sivun pitäminen on pysynyt pariskunnan harrastuksena. Kun nettisivusto on omissa näpeissä, sinne voi kirjoittaa silloin kun haluaa ja sitä mitä haluaa, Ritva Kylli perustelee blogin pitämistä itsellään.

Blogin suosion ovat huomanneet myös elintarviketalot ja silloin tällöin posti tuo mukanaan uutuustuotteita testattavaksi.

- Onhan se aika hauska tilanne kun postin mukana on tullut vaikka hernekeittopurkki, Jani Lehtinen naurahtaa.

Mutta on blogin pitämisessä huonotkin puolensa. Kun pinaattiletut on paistettu ja kastikkeet tehty, pitää niistä ensin ottaa kuvat.

- Se on tyypillisesti ongelma, että ruokabloggaajat syövät aina kylmää ruokaa, Lehtinen kertoo ja kaivaa esiin järjestelmäkameransa.

Lähteet: YLE Oulu