1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laukut

Käsilaukusta naisen näkee

Käsilaukut kertovat ajasta ja kantajastaan. Jos yhden laukku on pieni huulipunan mentävä pussukka, toisen väskystä löytyy kaikkea, mitä saattaa joskus jossain tarvita. Jokaisella naisella on käsilaukku, yleensä useampikin.

Ylä-Savon Zonta-naisten Pirjo Sokka esittelee ministeri Anni Sinnemäen lahjoittamaa kassia. Kuva: YLE / Heidi Törnroos

Ylä-Savon Zonta-naisten tämänvuotinen varainkeruutempaus rakentuu käsilaukkujen ympärille. Iisalmessa järjestettyyn näyttelyyn saatujen lukuisten erilaisten ja eri aikakausilta olevien laukkujen lisäksi ovat myös naisministerit lahjoittaneet käsiveskojaan Punaisten käsilaukkujen illan huutokauppaan.

Työministeri Anni Sinnemäki lahjoitti muun muassa hyvin kierrätyshenkisen sanomalehtitekstein painetun, tukevasta kankaasta tehdyn tilavan kassin. Helsingin apulaiskaupunginjohtajan, ex-ministerin Tuula Haataisen samettinen pikku iltalaukku puolestaan edustaa strassein koristeltua juhla-asustetta.

Pääministeri Kiviniemeltä ei löytynyt tilaisuuteen sopivaa laukkua lahjoitettavaksi. Sen sijaan hän lähetti kymmenen metriä kaunista mekkokangasta.

Kaikkiaan huutokauppaan laukkujaan lahjoitti kymmenkunta naista politiikan huipulta. Onpa mukana laukku myös tapahtuman juontajalta, tapakulttuurin asiantuntijalta Kaarina Suonperältä.

Minna Canthin ja tasa-arvon päivän kunniaksi järjestetyn huutokaupan tuotto lahjoitetaan Ylä-Savoon äitejä ja tyttöjä auttavaan päihdetyöhön.