1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pelso

Henkilöstö ihmettelee purkusuunnitelmia

Vaalan Pelson vankilan muuttuneet remonttisuunnitelmat huolestuttavat vankilan henkilökuntaa. He ihmettelevät millä perusteilla toiseen vankilaosastoon suunnitellaan nyt purkutöitä, vaikka alunperin koko laitoksen akuuttipaikat piti remontoida.

Vanginvartija työssään Kuva: YLE / Kalle Heikkinen

Vankilavirkailijain Liiton Pelson osaston luottamusmies Osmo Mustosen mukaan purkusuunnitelmat tuntuvat henkilökunnasta jokseenkin oudoilta.

- Pitäisikö ensin tehdä se remontti ja sen jälkeen katsoa mikä on valtakunnallinen vankitilanne. Onko tarvetta lähteä purkamaan paikkoja? Vai olisiko mahdollisuuksia kehittää Pelson vankilaa siten, että nykyinen 120 vankipaikkamäärä kasvaisi? Remontin siirtäminen ja jo olemassa olevien tilojen purkusuunnittelut aiheuttavat eräänlaista tuskaa henkilökunnan parissa. Pelko kasvaa siitä, että ollaanko Pelsoa pikkuhiljaa näivettämässä kokonaan pois suomalaiselta vankeinhoidon kartalta.

Mustosen mukaan ihmetystä aiheuttaa myös se, että Pelson vankilan purettavalla kakkososastolla on toimivat saniteettitilat. Samaan aikaan eteläisessä Suomessa tuskaillaan riittämättömästi varusteltujen paljusellien kanssa.