1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Talousepäselvyydet

Liikemiehen vangitsemiselle ei perusteita

Talousrikoksista epäilty kokkolalainen kiinteistövälittäjä ja rakennusyrittäjä jää odottamaan mahdollista oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla. Talousepäselvyyksiä käsitellään oikeudessa aikaisintaan alkusyksystä, mikäli esitutkinnassa ja syyteharkinnassa päädytään syyteen nostamiseen.

Talousepäselvyydet

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan Jorma Nikkasen vangittuna pitämiselle ei ole edellytyksiä. Oikeuden puheenjohtajan Daniel Allénin mukaan oikeus ei nähnyt riskinä sitä, että epäilty vaikeuttaisi poliisin esitutkintaa.

Poliisi oli toivonut miehen vangitsemista sekä pyytänyt, että juttu käsiteltäisiin oikeudessa suljetuin ovin. Näin torstaina myös tehtiin. Vangitsemisoikeudenkäynti venyi poikkeuksellisen pitkäksi. Normaalisti tällainen asia saadaan käsitellyksi noin puolessa tunnissa, mutta torstaina Jorma Nikkasen juttua käsiteltiin peräti kahden tunnin ajan Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Jorma Nikkasen kiinteistönvälitysyritys ajautui konkurssiin muutamia kuukausia sitten. Talousepäselvyydet liittyvät tässä tapauksessa kuitenkin liikemiehen muiden yritysten toimintaan.

Liike-elämän lisäksi Nikkanen on tullut tunnetuksi aktiivisena taustavaikuttajana kokkolalaisessa urheiluelämässä, viimeksi Kokkolan Tiikerien puheenjohtajana.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi