1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Jälkiviisaat: Japanin säteily ja vaalit

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Japanin pelastustustoimista ja tulevista vaaleista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Matti Parpala.

YLE:n Aamu-tv:n Jälkiviisaat
Jälkiviisaissa pohdittiin mm. Japanin kriisin myötä Suomessakin taas virinnyttä ydinvoimakeskustelua. Mukana olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Matti Parpala.

Jälkiviisaat hiljentyivät Japanin vakavan tilanteen edessä.

- Tuntuu voimattomalta, kun ei voi tehdä mitää. Aaltovoima on ollut aika voimallinen. Nyt huomio on keskittynyt ydinvoimakysymyksiin, Jan Erola tulkitsi.

- Jos missä tahansa länsimaassa tapahtuis mitä tahansa, mutta se että siellä pysytään niin rauhallisena, Anu Silfverberg mietti.

Matti Parpala arvosteli iltapäivälehtien jodikeskustelua. Moni sensaatiolehden lukija kuvittelee tarvitsevansa joditabletteja Suomessa.

- Kamalaa tässä hyötymistilanteessa iltapäivälehdissä on, että kun ei kerrota, että Suomessa ei ole riskiä, Parpala kauhisteli ja arvosteli muutoinkin suomalaista ydinvoimakeskustelua.

Vaalit tulossa..

Jälkiviisaat analysoivat Ylen ensimmäistä vaalikeskustelua.

- Kyllä on vaikee keskustella tässä tilanteessa, kun kysytään konkreettisia asioita, niin kierrellään ja kaarrellaan, Parpala sanoi.

- Urpilainen pärjäs siinä tilanteessa ihan hyvin, mutta hän kuitenkin onnistui haastamaan. Kivimäki ei kyllä kerännyt pisteitä, Katainen pärjäs hyvin, Erola muisteli.

Mitä mieltä sinä olet?