Sinnemäki: Lisäydinvoima kynnyskysymys

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki vaatii, että vaalien jälkeen valittavan hallituksen ydinvoimakanta pitää sopia jo hallitusneuvotteluissa. Sinnemäki paalutti puoluehallitukselle pitämässään puheessa, että vihreät ei osallistu sellaiseen hallitukseen, joka aikoo rakentaa lisää ydinvoimaa.

Vaalit 2011
Anni Sinnemäki äänestäjien tentattavana lumisateessa Helsingin Iso-Roobertinkadulla.
Anni SinnemäkiYle

Sinnemäen mukaan maailmalla päivän sana on uusiutuvat enegianlähteet, mutta Suomessa on juuri kaksi ydinvoimalaa saanut periaatepäätöksen ja yhtä rakennetaan parhaillaan.

-Vihreät pitää kestämättömänä, että seuraava hallitus päättäisi lisätä ydinvoiman rakentamista ja antaisi luvan Fortumin lupahakemukselle. Siksi olemme kiinnostuneita kuulemaan keskustan ja demareiden kannan ilman kiertelyä. Toivomme myös kokoomuksen muuttavan tavoitteitaan, Sinnemäki sanoi.

Ydinvoima pitää Sinnemäen mukaan ottaa mukaan kevään hallitusneuvotteluihin, koska viime kerralla asia jäi auki. Sinnemäki sanoi, että viime vaalien jälkeen vihreät luuli pystyvänsä kaatamaan lupahakemukset eduskunnassa mutta yrityksistä huolimatta puolue ei onnistunut kaatamaan kokoomuksen, keskustan ja demareiden ajamaa hanketta. Tämä huolimatta siitä, että ydinvoimaa vastaan on ja oli painavia syitä, korosti Sinnemäki.

-Tämän kokemuksen valossa en pidä mahdollisena sitä, että olisimme seuraavassakin hallituksessa vastaavassa tilanteessa.

Vihreät haluaa, että uusia periaatepäätöksiä ydinvoimasta ei tehdä, ja että muut puolueet sitoutuvat samaan ennen vaaleja.

Lähteet: YLE Uutiset