1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

HS: Kolmasosa suomalaisista luulee SDP:n olevan hallituksessa

Kolmannes suomalaisista luulee, että SDP on hallituspuolue, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden teettämän tutkimuksen mukaan erityisen huonosti hallituksen kokoonpanon tuntevat nuoret, työväestö ja perussuomalaisten kannattajat.

Kotimaan uutiset

Hallituksessa istuvat tällä hetkellä keskusta, kokoomus, vihreät ja RKP. Oppositiopuolueita ovat SDP, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Vasemmistoliiton kannattajista vajaa puolet pitää SDP:tä hallituspuolueena. Perussuomalaisten kannattajista kaksi viidestä uskoo SDP:n olevan hallituksessa. Myös hieman yli neljännes SDP:n omista kannattajista uskoo puolueen istuvan hallituksessa.

Alle 25-vuotiaista noin puolet luulee, että vihreät eivät ole hallituksessa. Kolmasosa taas uskoo, että perussuomalaiset ovat hallituksessa.

Tutkimuksen mukaan oikeat hallituspuolueet osaa nimetä vajaa kolmannes kansalaisista. Parhaiten tässä onnistuvat ylemmät toimihenkilöt.

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä tutkimus toteutettiin maaliskuun puolivälissä. Siinä kysyttiin noin tuhannelta ihmiseltä puhelinhaastatteluilla, mitkä puolueet ovat olleet hallituksessa vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen.

Helsingin Sanomien juttu aiheesta (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi