1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Kuopiolaismissin kohupaljastus: "Olen Siilinjärveltä"

Kuopiolaisena markkinoitu Miss Suomi -finalisti Nina Mikkonen ei tarkkaan ottaen olekaan kuopiolainen. 22-vuotias Mikkonen paljastaa, että asuu oikeasti Toivalassa Siilinjärven puolella.

Kuva: YLE / Markku Malinen

Miss Suomi 2011 -kiertue saapui torstaina Kuopioon. Ohjelmassa on muun muassa hampaiden valkaisua paikallisella klinikalla, yleisötilaisuus tavaratalossa ja iltashow yhdessä miespuolisen tanssiryhmän kanssa.

Kuopiolaisosanottaja Nina Mikkonen kohautti YLE Savon toimittajaa kertomalla olevansa oikeasti paljasjalkainen toivalainen ja asuvansa edelleen Siilinjärven puolella.

- Sanon kysyttäessä, että olen Kuopiosta, mutta Siilinjärven puolelta. Missikiertueella on käytetty Kuopiota, kun kiertuekin vierailee Kuopiossa, Mikkonen sanoo.

Missin titteli toisi töitä

Kauneuskilpailussa kuopiolais-siilinjärveläinen Mikkonen ei ole mukana ensimmäistä kertaa. Vuonna 2006 hän osallistui Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailuun ja viime kesänä hänet valittiin Pieksämäellä Savon Neidoksi. Miss Suomi -kisoihin osallistuminen on kuitenkin ollut unelma pikkutytöstä saakka.

- Koen, että sijoittumalla tässä kisassa hyvin, pääsisin tekemään unelmatyötä.

Mitä se siis olisi? - Jotain muodin, kauneuden ja terveyden parissa. Myös esiintyminen, kuten juontotyö, tuntuu omalta jutulta.

Nina Mikkonen on ajatellut työkuvioitaan hieman pidemmällekin. Mallin ja kosmetiikkaneuvojan töiden ohella hän opiskelee parhaillaan kaupallista alaa ja ravitsemustieteitä avoimessa yliopistossa.

- Minulla on haaveita omasta yrityksestä. Uskon, että kaupan ala, kauneudenhoito ja ravitsemusala ovat semmoisia, jotka pystyy yhdistämään sopivaksi kokonaisuudeksi.

Mikkonen myöntää, että koko missi-instituution arvostus on pudonnut viime vuosina. Mikkosen mielestä paljon arvostuksesta on kiinni myös siitä, kuinka voittaja hommat hoitaa.

- Uskon, että arvostus tulee tästä nousemaan. Nyt esimerkiksi tälle 40-vuotisjuhlavuodelle on saatu todella paljon näkyvyyttä.

"Ei tänne tultu nukkumaan"

Viikko sitten käynnistynyt missikiertue jatkuu tiiviinä maaliskuun alkupuolelle saakka ja huipentuu Miss Suomi 2011 -finaaliin Helsingissä 5. maaliskuuta. Mikkosen mielestä kiertue ei ole liian raskas.

- Ei tänne nukkumaan olla tultu. Me olemme nuoria ja jaksamme kiertää. Alusta loppuun asti täysillä vaan.

Vaikka Mikkosta ei ole aivan kärkeen vielä povattu, usko pysyy lujana.

- Luotan itseeni. Kun olen oma itseni ja pidän iloisen ja positiivisen asenteen, sillä pääsee pitkälle.