1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. fadot

Röyhkää, Mouraa ja jazzia

Oulun Musiikkijuhlilla kuullaan vielä Röyhkää jazzahtaen, portugalilaista fadotähti Ana Mouraa sekä ilmaistapahtumassa Jazzia Kaupunnissa.

fadot
Ana Moura
Oulun Musiikkijuhlat

Musiikkijuhlat huipentuu torstai-iltana Ana Mouran konserttiin. Juhlien päätöskonsertin päätähtenä esiintyvä Ana Moura on portugalilainen fado-laulaja, jonka sielukas tulkinta kotimaansa fadosta on tehnyt hänestä suuren tähden maailmalla. Rocktaustainen fadoon keskittynyt Moura on yksi lahjakkaimmista uuden polven fadisteista, joka osaa tulkita portugalilaista sielunmaisemaa ja fadon teemoja menetetystä rakkaudesta, erosta ja kaipauksesta.

Röyhkää jazz-sovituksin

Kauko Röyhkä kohtaa tiistaina 45 Specialissa Suomen jazz-tähdistöä – Severi Pyysalon (vibrafoni), Timo Hirvosen (basso) sekä Jussi Lehtosen (rummut). Vibrafonisti ja säveltäjä Pyysalo johtaa trioa, joka on kiertänyt vuodesta 2010 lähtien Kauko Röyhkän kanssa esittäen Röyhkän kappaleista tehtyjä jazz-sovituksia.

Ilmaistapahtuma Jazzia Kaupunnissa

Vanha Paloasema menee sekaisin Tapio Rautavaarasta, jazzista, etnosta ja worldflamencofuusiosta, kun keskiviikkoiltana Vanhan Paloaseman Bar & Bistron valloittavat kolme nuorta kokoonpanoa.

Riikka Keränen & Hi Ball Punch esittävät Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemiä kappaleita uusin sovituksin ja nuorekkaalla otteella. Illan toinen esiintyjä, Shaman Moscow, on saanut vaikutteita jazzista ja etnosta, idästä ja lännestä.

Illan päättää Bajo Cero. Vuodesta 2002 soittanut kokoonpano pitää tukikohtanaan Oulua, mutta kotinaan heillä on koko maailmaa. Bajo Cero yhdistelee omia musiikillisia mieltymyksiään ja flamencon perinteitä, minkä tuloksena on persoonallista maailmanmusiikkia.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi