Kunnasvuori: Jonkan kritiikki aiheellista

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori ymmärtää oikeuskansleri Jaakko Jonkan hätäkeskusuudistusta koskevan kritiikin. Hän toteaa, että epäkohdat on pyritty ottamaan huomioon ja mahdolliset virheet ja kehittämiskohteet myönnetään. Kunnasvuori painottaa, että ihmisten turvallisuutta ei haluta vaarantaa uudistuksen aikana, joten tulevat ratkaisut tehdään harkiten.

hätäkeskukset
Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori
Kati Rantala / YLE

Kunnasvuoren mukaan Jonkan kritiikki oli odotettua ja asiat on jo otettu huomioon.

Yhtenä kritiikin aiheena oli henkilöstön riittävyys. Kunnasvuori kertoo, että hätäkeskuslaitoksella on nyt enemmän henkilökuntaa kuin koskaan aikaisemmin. Pääsääntöisesti kaikki virat on saatu täytettyä. Lisää työntekijöitä koulutetaan myös hätäkeskuspäivystäjäkursseilla, joilla pyritään varmistamaan, että väkeä riittää ylimenokaudella.

Kunnasvuori kertoo, että vuoden 2008 hätäkeskusselonteon jälkeen epäkohtien korjaamiseksi on tehty runsaasti töitä. Työ on edelleen kesken ja kakkosvaiheen uudistus on ohi vasta vuonna 2015, hän toteaa.

Kunnasvuori muistuttaa, että uudistus ei ole säästöohjelma eikä se vaaranna ihmisten turvallisuutta.

- Tehdään tietoisia ja mietittyjä ratkaisuja. Jos näyttää, että joku asia ei mene suunnitellusti, niin otetaan mieluummin pari askelta taaksepäin.

Uudistusta itsessään ei kuitenkaan enää avata, sanoo Kunnasvuori.

- Ratkaisut on tehty ja on tehty hyviä ratkaisuja. Ei ole mitään syytä lähteä tätä kakkosvaihetta enää purkamaan.

Lähteet: YLE Satakunta