Rillingin purku - uuden alku

Tampereen Hämeenpuiston Rillinki -kioskin purku alkoi tiistai-aamuna Viime aikoina pressuilla peitettynä olleen grillin purkutyöt pyritään saamaan loppuun kuluvan viikon aikana.

pohjarakennus
Rillinki puretaan
YLE / Marko Melto

Jo eilen tehtiin purkamisen valmistelutöitä. Rillingin tilalle aiotaan rakentaa uusi puistoravintola.

Toimintaa ja tapahtumia

Uuden ravintolan suunnittelusta vastaa arkkitehti Teuvo Vastamäki. Tavoitteena on lisätä merkittävästi ravintolan toiminnallisuutta.

- Suunnitelmissa on tehdä toiminnallisesti parempi rakennus kuin vanha Rillinki. Tähän tulee ravintolapalveluja ja noin 150 hengen terassi. Terassin eteläpäähän tulee pieni lava esiintyjiä varten, eli toimintaa on tulossa paljon aiempaa enemmän, sanoo Vastamäki.

Vastaavanlaisen kokonaisuuden aikaansaaminen vanhan Rillingin korjaamisella olisi ehkä ollut mahdollista, mutta rakentamalla kokonaan uudelleen

Lähialueen asukkaat ovat suhtautuneet uuden ravintolan rakentamissuunnitelmiin myönteisesti.

- Toivottavasti tästä tulee Hämeenpuiston ympäristön asukkaille tapaamispaikka ja täällä järjestetään tapahtumia. Olemme käyneet keskusteluja Hämeenpuiston ystävät ry:n kanssa myös talvitapahtumien järjestämisestä, jolloin uusi ravintola voisi olla avoinna silloinkin. Nyt pääasiallinen toiminta kuitenkin painottuu kesään.

Muistoja Rillingistä?

Vanhasta kioskista on purettu sinisiä betonilaattoja. Niiden käyttöä uudessa rakennuksessa on toki pohdittu, mutta vielä ei ole tarkkoja suunnitelmia.

- Siniset betonilaatat tulevat jatkossa johonkin käyttöön. Ehkä niistä tehdään muistolaatta, miettii Vastamäki.

Alkuperäinen Rillinki rakennettiin Hämeenpuistoon vuonna 1967. Suunnitelmat kioskin laajentamiseksi alkoivat elää 2000-luvulla ja rakennuksesta kiinnostui useampikin yrittäjä, mutta suunnitelmat jäivät aina toteuttamatta.

Lopulta vuonna 2009 Tampereen kaupunki osti Rillingin ja alkoi etsiä yrittäjää toiminnan uudistamiseksi. Vuonna 2010 kaupunki teki sopimuksen uuden kesäravintolan rakentamisesta Restamax Oy:n kanssa.

Lähteet: YLE Tampere