Kadonnut mokkula voi tuoda tuhansien eurojen laskun

Vantaan poliisin tietoon on kevään aikana tullut useita tilanteita, joissa mokkulaa tai muuta liikkuvan laajakaistan mahdollistavaa laitetta epäillään anastetuksi. Laitteella on monessa yhteydessä aiheutettu jopa useiden tuhansien eurojen laskut liittymän haltijalle.

Kotimaa
Kannettavaan tietokoneeseen on kiinnitetty mokkula.
Nettiyhteydet Pudasjärvellä toimivat tällä hetkellä vaihtelevasti. Usein erittäin huonosti.YLE

Vantaan poliisin omaisuusrikosyksikön tutkittavaksi on tullut useita tapauksia, joissa kadonnut tai anastettu mokkula on aiheuttanut omistajalleen suuren laskun. Usein katoamista ei ole välittömästi havaittu, vaan mokkula on saattanut olla kuukausiakin kateissa ennen kuin omistaja on reagoinut asiaan.

Poliisi haluaakin muistuttaa, että mokkulan liittymään ja sim-korttiin tulee suhtautua samoin kuin kännykkään sim-kortteineen. Käytön mahdollistava PIN-koodi tulee vaihtaa heti liittymän avaamisen jälkeen eikä sitä kannata säilyttää kirjoitetuna missään mokkulan yhteydessä.

Myös laitteen katoamisesta tai anastamisesta pitää ilmoittaa välittömästi operaattorille liittymän sulkemiseksi. Samoin kuin matkapuhelimessa, liittymän haltija on vastuussa laskuista kunnes liittymä on ilmoitettu kadonneeksi.

Lähteet: YLE Helsinki