Homovastainen kampanja aiheutti eroryöpyn kirkosta

Muutamien kristillisten nuortenjärjestöjen homovastainen kampanja on vauhdittanut kirkosta eroamista. Tiistain aikana kirkosta erosi 500 ihmistä, kun yleensä tähän aikaan vuodesta noin 50 ihmistä eroaa päivässä, kertoo Eroakirkosta.fi -palvelu.

Kotimaa
Nuori nainen katsoo sillalta jäätä
Evankelisluterilaisessa kirkossa kampanjaa pidetään epäonnistuneena.

Eromäärät nousivat jo maanantai-iltana, ja tiistain aikana erotahti kiihtyi huomattavasti. Tiistai-illalla kuuden jälkeen kirkko menetti yhden jäsenen joka minuutti.

Syy eromäärän kasvuun on Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottajan Johanna Sauna-ahon mukaan selvä.

- Olemme saaneet runsaasti palautteita, joissa eroamisen syyksi mainitaan nimenomaan tämä kampanja.

Internetissä julkaistu muutamien kristillisten järjestöjen Älä alistu -kampanja kehottaa seksuaali-identiteettiään pohtivia nuoria olemaan alistumatta elämään Raamatun vastaisesti eli homoseksuaaleina.

Kampanja ei ole evakelisluterilaisen kirkon järjestämä. Tästä huolimatta siihen osallistuu järjestöjä, joita tuetaan kirkollisverovaroin. Sauna-ahon mukaan tämä on suututtanut monet, jotka ovat kertoneet siksi haluavansa erota kirkosta.

Evankelisluterilainen kirkko sanoi aiemmin tiistaina, ettei se usko kampanjan voivan johtaa laajoihin kirkosta eroamisiin.

Kampanjan järjestäjinä olleet Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys ja Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys saavat varoja kirkollisverorahoista. Kampanjan takana ovat lisäksi Opiskelija- ja koululaislähetys, Suomen Raamattuopiston nuorisotyö, Patmos Lähetyssäätiö ja Suomen Luther -säätiö.

Lähteet: YLE Uutiset