Riippurinnat synnyttivät kauneusyrittäjän

Tiina Jylhästä tuli kauneusalan yrittäjä omien rintojensa kautta. Lapsen syntymän ja imetyksen seurauksena omat rinnat olivat muuttuneet "rukkasiksi". Nuori äiti meni rintojen kohotusleikkaukseen Viroon. Jylhä ryhtyi virolaisen kauneusleikkauksia tekevän yrityksen suomalaiseksi konsultiksi ja siitä ura sai alkunsa.

Tiina Jylhä
Tiina Jylhä
Nykyisin lappeenrantalaisesta Tiina Jylhästä tuli kauneusalan yrittäjä omien rintojensa kautta. Jylhä kertoo, ettei kirurginveitsi ole kuitenkaan ihmeitä tekevä taikasauva.

Edes kotona Tiina Jylhää ei nähdä "seinästä revityn" näköisenä.

- Sidon vähintään tukan ponnarille ja sipaisen ripsiväriä ja huulipunaa.

- Olen myös yritykseni käyntikortti, siksi huoliteltu ulkonäkö on tärkeää, jatkaa kauneuskonsultti.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kauneusalalta

Tiina Jylhän The Look -yritys panostaa yhä enemmän kokonaisvaltaiseen hoitoon.

- Kartoitamme asiakkaamme liikunta- ja ruokailutottumukset. Annamme asiakkaille kasvo-, vartalo- ja injektiohoitoja. Äärimmäisenä tulevat sitten kirurgiset toimenpiteet, jotka tehdään Virossa.

Yhteistyö virolaiskirurgien kanssa on jatkunut jo pari vuosikymmentä. Omien toimipaikkojen lisäksi yhteistyökumppaneita on ympäri Suomea.

Kirurginveitsi ei ole taikasauva

Suomalaisilla yläluomileikkaukset ovat, jo perimän sanelemina, yleisimmät kauneuskirurgiset toimenpiteet. Leikkauksia tehdään sekä miehille, että naisille, kertoo itsekin luomileikkauksessa ollut Jylhä.

- Kirurginveitsi ei kuitenkaan ole mikään taikasauva. Jos ei itse huolehdi itsestään kokonaisvaltaisesti ja panosta elintapoihinsa, niin ongelmat ovat uudelleen edessä, toteaa kokemuksesta kauneusyrittäjä.

Lähellä viittäkymmentä ikävuotta oleva Jylhä toteaa, että hänellä itselläänkin alkaisi olla ajankohtaista tehdä facelift eli kasvojenkohotus, mutta toipuminen leikkauksesta vie niin paljon aikaa, ettei kiireisellä kauneuskonsultilla ole riittänyt aikaan toimenpiteeseen.

Julkisuuden up and down

Kauneusalan yrittäjä on saanut tuntea nahoissaan myös julkisuuden kirot. Ehdolliset vankeusrangaistukset veropetoksista juontaa juurensa 90-luvun lopulle. Oikeudessa asiat saatiin päätökseen lähes kymmenen vuotta myöhemmin.

- Prosessi oli pitkä ja raskas. Ne ikävät asiat haluan jättää jo taakse elämässäni.

Tiina Jylhä toteaa, että julkisuus menee "up and down".

- Lehdet eivät myy, jos jollain menee aina vain hyvin. Ei sellainen ketään kiinnosta.

- En enää osta lehtiä, jos tiedän, että siinä on juttu minusta. Tärkeintä on, että itse tiedän miten asiat ovat.

Varoitettiin muuttamasta Lappeenrantaan

Tiina Jylhän tuttava varoitti naista muuttamasta Lappeenrantaan. Tuttavan mukaan muutto oli Jylhälle pahin mahdollinen vaihtoehto.

- Aluksi oli hämmentävää, kun ihmiset olivat niin puheliaita ja avoimia, mutta nyt olen tottunut vilkkaisiin karjalaisiin, kertoo jäyhä pohjalaistyttö.

Pikkukaupungissa on Jylhän mukaan myös huonot puolensa.

- Ihmiset tulevat esimerkiksi kassajonossa kyselemään sellaisista asioista, joista en halua puhua kaikkien kuullen. Ehkä siksi en käy ulkona viettämässä vapaa-aikaa. Korkeintaan käymme mieheni kanssa ravintolassa syömässä.

Säännöllinen rytmi tärkeää

Kauneuskonsultti viihtyy hyvin kotona kaikessa rauhassa ja pitää sitä luksuksena.

- Kurinalainen elämä sopii minulle. Tarvitsen pitkät säännölliset unet ja tasaiset ruokailuvälit, silloin voin hyvin.

Kun Tiina Jylhä haluaa revitellä, hän avaa miehensä kanssa kevytjäätelöpaketin ja popsii mansikoita sekä viinirypäleitä.

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhästä ja hänen perheestään kertova tv-sarja alkaa Liv-kanavalla maaliskuun lopulla.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala