Kimmo Volley lähtee liigakarsintoihin "kiusaamaan"

Naisten lentopallon 1-sarjassa pelaava Lahden Kimmo Volley on ollut tällä kaudella lahtelaisen palloilun valopilkku. Joukkue sijoittui sarjassa toiseksi, rovaniemeläisen Woman Volleyn jälkeen. Sarjan finalistit pääsivät molemmat liigakarsintaan.

urheilutapahtumat

Kimmo Volleyn vastustaja on liigan 7. Kuusamon Pallokarhut. Liigakarsinnan ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 23.3.2011 kello 19 Lahden Urheilutalolla.

Kimmo Volleyn valmentajan Petri Välimetsän mukaan kausi on jo nyt mennyt yläkanttiin. Tavoite oli sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja päästä ylempään jatkosarjaan.

- Kun lohkovoittajana tulimme tähän vaiheeseen, nälkä kasvoi syödessä. Uudeksi tavoitteeksi asetimme, että pääsisimme liigakarsintaan kokeilemaan tasoamme liigajoukkueita vastaan. Ja kun se toteutui, olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Kova harjoittelu toi menestystä

Välimetsän selitys hyvälle menestykselle on se, että joukkue harjoitteli viime kesänä hyvin. Sen lisäksi harjoituspelejä pelattiin riittävästi liigatason joukkueita vastaan.

Välimetsän mukaan liigakarsintaan Kimmo Volley lähtee altavastaajana.

- Kyllä me kiusaajan roolissa olemme. Kuusamo on ollut useamman vuoden lentopallon mestaruusliigassa. Pallokarhut oli liigan 7. ja me olimme valtakunnan 10. Altavastaajana siis lähdetään, mutta tarkoitus on laittaa kampoihin. Veikkaan, että hyvällä pelillä keskiviikkona voitamme 3 - 1.

Valmentaja Välimetsän mukaan liigan ja 1-sarjan ero on siinä, että liigajoukkueilla on ulkomaalaiset vahvistukset. Ykkösessä pelataan kotimaisin voimin.

- Liigassa pelaavat ovat pääsääntöisesti ammattijoukkueita, jotka harjoittelevat kahdeksasta kymmeneen kertaa viikossa. Meillä on neljästä viiteen yhteistä tapahtumaa viikossa. Mutta yhdessä ottelussa tai tällaisessa kolmen voiton systeemissä yllätysmahdollisuus on aina olemassa.

"Keskeneräisiä liigaan"

Jos kävisi niin, että Kimmo Volley voittaisi karsintaottelut ja lunastaisi liigapaikan, pystyisikö se ottamaan haasteen vastaan?

- Olen ehkä väärä ihminen vastaamaan, mutta organisaatiomme on vielä keskeneräinen siihen, että me voisimme liigaan lähteä. Talous on yksi asia, mikä pitäisi ensin saada kuntoon.

Välimetsän mukaan joukkue on vielä kaukana siitä, että liigassa voisi pitkäjänteisesti elää. Hänestä liigaan ei kannata lähteä visiitille vaan toimintaa on kehitettävä niin, että siellä pysytään.

Välimetsä haluaa antaa tunnustusta lahtelaiselle yleisölle. Ensimmäisessä finaaliottelussa Woman Volleyta vastaan oli hyvä meininki ja kannatus. Paras, mitä hän on tänä keväänä kokenut.

- Toivottavasti keskiviikkona Urkin A-Sali on täynnä kannustajia.

Lähteet: YLE Lahti / Hanski Kinnunen