Meduusa-festivaali käsittelee pelkoa eri näkökulmista

KyAmkin oppilaiden järjestämässä joka keväisessä tapahtumassa pääesiintyjinä ovat Madventures-ohjelmasta tutut Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Madventures

Madventures-tähdet kehottavat luennollaan kuulijoita lähtemään avoimina maailmalle ja rikkomaanomat rajansa. Dokumenttiohjaaja Kiti Luostarinen puolestaan lähestyy pelkoa vakavammasta näkökulmasta dokumentillaan ”Kuoleman kasvot”.

Tapahtumassa nähdään myös audiovisuaalisen median opiskelijoiden työstämä dokumenttielokuva ”Aaveet Kasarminmäen historiassa”. Projekti on katsaus sotilassairaalana aiemmin toimineen Mediakasarmin menneisyyteen ja myytteihin.

Meduusa-festivaalin pelko-teema näkyy dokumentin lisäksi tapahtuman muussa oheistoiminnassa. Meduusassa on mahdollista mm. vierailla ahdistavan Äänimaiseman syövereissä, ikuistaa kasvonsa karikatyyripiirtäjän avulla, vierailla Kauhukirppiksellä tai kirjoittaa pelkonsa Pelkoseinälle.

Meduusa-festivaaleilla on lisäksi esillä opiskelijoiden töistä koostuva taidenäyttely.

Illalla järjestetään paikallisessa ravintolassa Meduusa-bileet.

Mediafestivaalin järjestävät Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijat lauantaina 2.4. ja sen päiväohjelma Kouvolan Kasarminmäellä on maksuton.

Lähteet: YLE Kymenlaakso