Tonttimenekki saa Nastolan lisäämään päivähoitoa

Vilkastunut tonttimenekki pakottaa Nastolan kunnan miettimään uusia päivähoitoratkaisuja. Omakotitonttien luovutusten perusteella Nastolaan muuttaa tulevina vuosina runsaasti lapsiperheitä, joten päivähoidon tarve kasvaa entisestään.

päivähoito
Lapsi askartelee päivähoidossa
YLE / Timo Leponiemi

Päivähoidon johtaja Leena Miettisen mukaan alustavia keskusteluja jälleen uuden päiväkodin rakentamisesta on käyty kunnanjohtaja Pauli Syyrakin kanssa.

Ajankohtaista uuden päiväkodin rakentaminen olisi Miettisen mukaan mahdollisesti noin viiden vuoden kuluttua.

Villähteelle valmistuu kokonaan uusi 75-paikkainen päiväkoti ensi elokuussa. Kunnan toiseksi uusin päiväkoti on ollut käytössä viitisen vuotta.

Päivähoitopaikkoja Nastolassa on nyt kuutisen sataa. Jatkossa perhepäivähoitopaikkojen lukumäärä vähenee, kun päiväkotipaikkoja tulee lisää. Päivähoidon johtaja Leena Miettisen mukaan tarkoitus on pitää puolet lapsista perhehoidossa ja puolet päiväkodeissa.

Talvi hankaloitti rakennustöitä

Nastolan Villähteen uuden päiväkodin rakennustyömaalla töitä tehdään jo sisätiloissa.

Päiväkodin rakenteet ovat pitkälti käsityötä, elementtejä ei ole käytetty. Työ on tehty kunnan omana urakkana.

Ankara ja runsasluminen talvi on hankaloittanut töiden etenemistä.

Mittamies Erkki Karvonen ei kaipaa enää yhtään vastoinkäymisiä lisää.

- Vielä töitä riittää, mutta ne ovat nyt jo rutiinihommia. Vastoinkäymisiä on talven säiden myötä ollut ihan riittämiin ja eilen tuli tieto, että sähköfirma meni nurin. Mutta eiköhän siitäkin selvitä, uskoo monta rakennustyömaata nähnyt ja kolmekymmentä vuotta rakennuksilla työskennellyt Karvonen.

Lähteet: YLE Lahti