Hyppää sisältöön

Jerusalemissa poikkeuksellinen pommi-isku

Jerusalemissa Israelissa on tapahtunut vakava pommi-isku. 60-vuotias nainen kuoli ja yli 30 muuta ihmistä loukkaantui räjähdyksessä kaupungin keskustassa. Jerusalemissa ei ole koettu pommi-iskua moneen vuoteen.

Pelastustyöntekijöitä iskussa vaurioituneen bussin ulkopuolella.
Lähi-idässä pelätään uusia levottomuuksia Jerusalemin keskiviikon tapahtumien jälkeen. Jerusalemissa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui ainakin 30 räjähdyksessä.

Räjähdys sattui keskiviikko-iltapäivänä ruuhkaisella linja-autopysäkillä vain joitakin tunteja sen jälkeen, kun palestiinalaiskapinalliset vannoivat kostavansa Israelin veriset iskut Gazassa.

Poliisin mukaan iskun takana ovat palestiinalaiskapinalliset, mutta kukaan ei toistaiseksi ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Yleisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Yitzhak Aharonovich kertoo, että räjähde oli kilon painoinen.

Onnettomuuspaikalla oli kymmeniä ambulansseja. Räjähdyksen kerrotaan olleen erittäin voimakas.

Poliisin mukaan bussipysäkillä räjähti sinne jätetty laukku. Räjähdyksen aikaan pysäkillä oli paljon ihmisiä. Loukkaantuneista useimmat saivat pommin sirpaleista vammoja, ja ainakin kolmen tila on vakava.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoo viettäneensä päivänsä keskustellen tilanteesta korkeimpien turvallisuusviranomaisten kanssa.