Ettassa ei kärsitä vilua tai nälkää

Oululainen Etta on edennyt lentopalloliigan välieriin ”kätkätellen”, kertoo joukkueen päävalmentaja Olli Kuoksa. Kun kauden tärkeimmät ottelut ovat edessä, eivät pikkuasiat kuten vilu tai kehno ruoka vaivaa.

urheilutapahtumat
Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa
YLE

Välieräpelit sunnuntaina rovaniemeläistä Lakkapäätä vastaan aloittavan Ettan matka oli katketa jo runkosarjaan. Joukkueen olisi pitänyt voittaa viimeinen ottelunsa pudotuspelipaikan varmistamiseksi. Ottelusta tuli 3-2 tappio ja jatkopaikka ei ollut enää omissa käsissä. Piivolleyn tappio viimeisessä ottelussaan kuitenkin toi oululaisille pudotuspelipaikan - yhden erän paremmuudella.

Puolivälierissä runkosarjan kahdeksas sai vastaansa runkosarjan voittajan Pielaveden Sammon. Suurin mestarisuosikki kaatui suoraan 3-0 voitoin.

Olli Kuoksa toteaa, että joukkue etenee nyt kaikessa rauhassa, ilman suurempia paineita.

- Meillä on ollut teemana, että ”kätkätellään menemään” ja tulos oli tämä.

Ettassa kitinäkielto

Viikon ottelutauko on Olli Kuoksan mukaan mennyt fiilistellessä ja positiivista henkeä ylläpitäen. Tauon aikana on myös treenattu ja ennen kaikkea kursittu yhteen rikkinäisiä paikkoja.

Negatiiviset ajatukset eivät vie eteenpäin ja turhat kitinät on jätettävä pois, Kuoksa kuittaa.

- Ruoasta tai kylmästä ei kiukutella. Ajatukset käännetään niin, että ”mahtavaa kun ei ollut hyvää ruokaa” tai ”mahtavaa kun on vähän kylmä ilma”. Negatiivisilla tunteilla ei pysty joukkuepeleissä pärjäämään.

Finaalit Raksilassa?

Oulun urheilutalo on tunnelmaltaan tiivis, mutta yleisöä loppupeleihin tulisi enemmän kuin tilaan mahtuu.

- On se finaaleja ja jopa välieriä varten pieni. Aiemmin se on kyllä palvellut meitä hyvin. Jatkossa voidaan käyttää Raksilaa tai Oulu-hallia. Seurojen piti ilmoittaa, että missä pelataan mahdolliset finaalit ja meillä paikaksi on ilmoitettu Raksila tai Oulu-halli, Olli Kuoksa kertoo.

Oulussa lentopallo saakin kevään aikana maksimihuomion, kun Kärpätkin on aloittanut jo kesälomansa.

- Harmi, että muut eivät ole enää mukana, mutta toivottavasti meitä tuetaan, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa toivoo.

Lähteet: YLE Oulu