Kaj Franck -näyttely vetää tuplasti paremmin väkeä Lasimuseoon

Suomen tunnetuimpiin lasimuotoilijoihin kuuluvan Kaj Franckin näyttely on saanut museovieraat liikkeelle. Franckin uraa esittelevä näyttely avautui yleisölle reilu kuukausi sitten Suomen lasimuseossa Riihimäellä.

Kaj Franck
Kaj Franckin raitalautasia
Kaj Franckin raitalautasissa kokeiltiin rengastekniikkaa 1970-luvun alussa.YLE / Miki Wallenius

Lasimuseon näyttely on koottu laajasta yksityiskokoelmasta sekä Suomen lasimuseon omista uniikki- ja taide-esineistä. Näyttelyssä on esillä yli kaksi sataa uniikki- ja taide-esinettä sekä huomattava määrä muita Kaj Franckin tuotantoon kuuluvia lasiesineitä.

Näyttely tuo hyvin esille Kaj Franckin monipuolisen tuotannon, kiittelee lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto. Näyttely on Koiviston mukaan herättänyt laajalti kiinnostusta.

- Etukäteenkin laskien tietysti oletetaan, että kesällä tulee se varsinainen kävijämäärä, mutta nyt kun vertailee viime kevään, niin tänä keväänä meillä on ollut suunnilleen kaksinkertainen määrä väkeä verrattuna viime vuoden vastaaviin kävijämääriin.

- Täytyy kuitenkin muistaa, että tästä näyttelyajasta, kun sitä vertaa viime vuoteen, niin noin kaksi viikkoa museo oli vielä kiinni viime vuonna. Sen takia viime vuoden kävijämäärät on ehkä aiheettomankin alhaiset.

2000 vierasta kuukaudessa hieno alku

- Noin kaksi tuhatta ihmistä on tutustunut tähän mennessä Kaj Franckin näyttelyyn pääosin tietysti viikonloppuisin, mutta nuo hiihtolomaviikotkin olivat suhteellisen vilkkaita, kertoo Kaisa Koivisto.

Hiihtolomaviikkojen aikana lasimuseossa kävi väkeä eri puolilta Suomea, mutta suurin osa lasimuseossa kävijöistä tulee Etelä-Hämeestä ja pääkaupunkiseudulta. Kaj Franck (1911-1989) on tunnetuimpia 1950-luvun muotoilijoitamme. Nykyisin hänet tunnetaan ennen kaikkea Iittalan Kartio-juomalasin ja Arabian Teema-sarjan suunnittelijana.

Franckin 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvä näyttely on esillä Suomen lasimuseossa elokuun 28. päivään asti.

Lähteet: YLE Häme