Kilpailu käy kuumana kiinteistömarkkinoilla

Talouden nousu on piristänyt asuntokauppaa, mikä on tuonut alalle lisää kiinteistönvälittäjiä. Kova kilpailu johtaa toisinaan välityspalkkioiden hintojen polkemiseen.

kiinteistökauppa
Asiakas ja kiinteistönvälittäjä
YLE Etelä-Karjala
Asiakas ja kiinteistönvälittäjä
Katso Kaakkois-Suomen uutisten juttu kiinteistökaupoista

30 vuotta kiinteistöjä välittänyt Ari Punnonen esittelee Lappeenrannan Palloon vuonna 2008 valmistuneita rivikerrostaloja.

- Nämä valmistuivat juuri ennen kuin Amerikasta tuli "terveisiä", Etelä-Karjalan Osuuspankin Kiinteistökeskuksen toimitusjohtajana toimiva Punnonen sanoo.

Terveisillä Punnonen tarkoittaa 2008 syksyllä iskenyttä taantumaa. Pallon uudet asunnot olivat pitkään vailla omistajia.

Nyt talouden suunta on vaihteeksi ylöspäin. Se näkyy heti asuntokaupassa.

- Viimeistä viedään näistä Pallon asunnoista, Punnonen havainnoi.

Välittäjien määrä kasvaa tasaisesti

Kun asunnot vaihtavat omistajaa tiuhaan tahtiin, kiinteistönvälitys houkuttelee alalle uusia työntekijöitä.

- Välittäjien määrä ja yritysten määrä on kasvanut tasaisesti. Lisäksi palveluita on ostettu välittäjien kautta yhä enemmän. Ihmiset haluavat antaa kaupan ammattilaisten käsiin, Punnonen lisää.

Lappeenrannassa kiinteistönvälitystä harjoittavia yrityksiä on 15, mikä on suhteellisen paljon 72 000:n ihmisen kaupunkiin. Kilpailu on toisinaan kovaa.

- Toki kilpailu on napakkaa, mutta tukkanuottasilla ei kollegoiden kanssa kuitenkaan olla oltu pahasti. Ja kilpailu on aina kovaa tällä alalla, Punnonen sanoo.

Kiinteistövälitystä polkuhintaan

Toisinaan kilpailu yltyy kuitenkin niin kovaksi, että kilpaa käydäänkin siitä, kuka tyytyy pienimpään välityspalkkioon. Toiset asuntoansa myyvät kilpailuttavat hintoja ahkerastikin.

- Joskus törmää siihen, että asiakas palaa takaisin ja pyytää, että voisiko vielä laskea tarjousta, kun sain naapurilta halvemmalla, kertoo Asuntomestan yrittäjä Ulla Hartikainen.

Välityspalkkioiden jatkuva alentaminen johtaa usein huonoihin tuloksiin.

- Jostakin se on aina pois, oli ammattikunta mikä tahansa. Tärkeää onkin keskustella asiakkaan kanssa siitä mitä tiettyyn hintaan saatu palvelu sisältää, Hartikainen muistuttaa.

- Halvat hinnat voivat lopulta heijastua henkilökunnan osaamisessa, paperiasioiden oikeellisuudessa ja niin edelleen, lisää puolestaan Ari Punnonen.

Sekä Punnonen että Hartikainen toppuuttelevat halvimman välittäjän perässä juoksevia. Riskit ovat suuria asuntokaupoissa.

- Virheillä voi olla vakavia seurauksia sekä myyjälle että ostajalle. Kyseessä on kuitenkin yleensä se elämän suurin kauppa, sanoo Punnonen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala