1. yle.fi
  2. Uutiset

Arkkipiispa: Homokielteinen kampanja lopetettava

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää välttämättömänä, että kristillisten nuorisojärjestöjen homokielteinen kampanja lopetetaan. Kohun vuoksi Mäkinen uskoo, että järjestöjen tukemista kolehtivaroista pitää harkita uudelleen.

Kotimaan uutiset
Kari Mäkinen
Arkkipiispa Kari Mäkinen vaatii kristillisiä järjestöjä lopettamaan homokielteisen mediakampanjan. Arkkipiispan mielestä se on loukannut ihmisten syvimpiä tunteita. Kampanjan aikana evankelisluterilaisesta kirkosta on eronnut kolmisentuhatta ihmistä.

Joidenkin kristillisten nuorisojärjestöjen yhteiskampanja kehottaa homoja olemaan alistumatta Raamatun vastaiseen elämään.

- Se on loukannut ihmisten syvimpiä tunteita. Sen takia pidän, että kampanja on syytä lopettaa, arkkipiispa Mäkinen toteaa.

- Varmasti niissä keskusteluissa, joita myöhemmin järjestöjohtajien kanssa käydään, tämä tilanne otetaan esille.

Kirkolla ei Mäkisen mukaan ole minkäänlaista ennakkovalvonnan mahdollisuutta itsenäisten järjestöjen hankkeisiin. Arkkipiispa toivoo silti järjestönjohtajien miettivän, millä tavalla tuovat näkemyksiään esille. Hän pitää surullisena kampanjan aiheuttamia kirkosta eroamisia.

- Reaktio osuu vähän ohi maalin, sillä kyseessä ei ole kirkon järjestämä kampanja.

Kirkko miettii, kannattaako rahoittaa

Kirkko rahoittaa osaa kampanjan takana olevista järjestöistä kolehtivaroin. Summia Kari Mäkinen ei tarkkaan tiedä, mutta kohu aiheuttaa joka tapauksessa uutta harkintaa tuen antamiseen.

- Silloin kun päätetään seuraavan vuoden kolehdeista, kyllä tämä ilman muuta tulee siihen keskusteluun.

Arkkipiispa Kari Mäkinen katsoo, että Älä alistu -kampanja voi olla identiteettiään etsivälle nuorelle jopa hyvin haitallinen.

- Kirkko lähtee tietysti toisenlaisesta lähtökohdasta. Se lähtee siitä lähtökohdasta, että ihmisiä tuetaan heidän oman identiteettinsä löytämisessä heidän omilla ehdoillaan.

Kampanjan takana on kuusi itsenäistä järjestöä, joista neljä on kirkon piirissä. Kampanjan nettisivuilla oli vielä torstai-iltana kohua herättänyt video.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi