Yli 70 auton ketjukolari sotki liikenteen Kuopiossa

Liikenne viitostiellä Kallansilloilla Kuopiossa on palautunut normaaliksi torstaina iltapäivällä kello 14.30 sattuneiden yhteensä yli 70 auton kolareiden jälkeen. Etelään päin menevillä kaistoilla sattui kymmenien autojen ketjukolari ja pohjoiseen päin menevällä kaistalla kolaroivat kuorma-auto sekä henkilöauto. Ainakin 12 loukkaantunutta on tarvinnut jatkohoitoa sairaalassa. Lievästi loukkaantuneita oli poliisin mukaan kuutisenkymmentä.

Kotimaa
Kolari Kallansilloilla.
YLE / Pertti Huotari
Romuttuneita autoja Kallansillalla Kuopiossa.
Kuopion ketjukolari teki pahaa jälkeä.

Poliisin ensiarvion mukaan onnettomuudessa oli osallisena jopa sata henkilöautoa, mutta lopulta kolariautojen määrä tarkentui 71:een. Melkein kaikki autot vaurioituivat.

Onnettomuuden jälkeen sairaalahoitoa on tarvinnut 12 loukkaantunutta, joista nuorin on kaksivuotias. Osa onnettomuudessa mukana olleista vietiin tutkimuksia varten onnettomuuspaikan lähellä olevaan suojapaikkaan.

Onnettomuuspaikka oli Kallansilloilla uuden siltatyömaan kohdalla, kuusi kilometriä Kuopion pohjoispuolella. Onnettomuus sattui etelään päin menevällä tiellä, mutta liikenne ruuhkautui molempiin suuntiin.

Ajokeli oli erittäin huono

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa ole tietoa, kuinka onnettomuus sai alkunsa. Onnettomuushetkellä Kuopiossa oli erittäin sankka lumisade ja voimakas tuuli.

- Näkyvyys oli lähestulkoon nollassa. Arvaus on, että joku törmäsi toiseen autoon, jonka jälkeen molemmat kaistat tukkeutuivat ja perästä tultiin niin sanotusti päälle, arvioi ylikonstaapeli Eero Kumpusalmi.

Poliisin mukaan liikenne sujuu jo pohjoiseen päin menevillä kaistoilla. Etelään päin menevä kaista avattiin liikenteelle noin kello 17.30. Onnettomuudessa osallisena olleet autot kuljetettiin läheisen marketin pihamaalle Päivärannassa.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa ehdittiin antaa suuronnettomuushälytys. Hälytys kuitenkin purettiin, kun todettiin, että tilanne ei ole niin vakava.

Lähteet: YLE Savo