Tupakantumpit olivat polttaa asunnon

Kerrostaloasunnon lasitetulla parvekkeella tuhkakuppi aiheutti vaaratilanteen Liipolassa varhain perjantaiaamuna. Tupakantumpit sytyttivät astian palamaan, mistä tuli savua myös asuntoon sisälle.

Savuke

Aamukuuden aikoihin Jyrkänkadulla kerrostalon ohi kulkenut ihminen huomasi, että viidennen kerroksen parvekkeella näkyi savua. Hän ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle parvekkeella oli yhä runsasta savunmuodostusta. Pelastuslaitos joutui murtamaan porraskäytävän oven päästäkseen talon rappukäytävään.

Palon paikaksi katsotun asunnon oven avasi pariskunta, joka yllättyi palomiesten vierailusta. Pariskunta oli ollut nukkumassa, eikä ollut havainnut, että parvekkeella palaa ja savua oli jo sisällä asunnossakin.

Pelastuslaitos sammutti parvekkeella kärynneen maton ja tupakka-astian sekä tuuletti asunnon.

Juhamatti Listala Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta kehuu taloyhtiötä esimerkillisestä toiminnasta pelastusteiden avoinna pitämisessä.

Kyseisen talon pelastustie oli aurattu ja esteetön, joten pelastuslaitoksen väki sai nostolava-auton helposti suoraan savuisen parvekkeen alle.

Lähteet: YLE Lahti