1. yle.fi
  2. Uutiset

Jani Wickholm menee musiikissaan pari piirua ronskimpaan suuntaan

Jani Wickholm on julkaisemassa pitkästä aikaa uutta musiikkia. Kyseessä on miehen seitsemäs pitkäsoitto ja etukäteen siltä on saatu kuultaviin single nimeltä 'Aivan eri mies', joka on Wickholmin sävellys ja Pauli Hanhiniemen sanoitus.

Jani Wickholm
Jani Wickholm.
YLE Pohjanmaa

Edelliseen levyyn verrattuna paljon on tapahtunut: Wickholmin monivuotinen yhteistyö SonyBmg:n kanssa tuli tiensä päähän ja Jani siirtyi tamperelaisen Motley -levy-yhtiön artistiksi. Mies on myös muuttanut Töysästä Parkanoon ja sieltä takaisin Töysään.

-Mun mielestä oli hyvä edellisen levyn jälkeen miettiä, että mitä tässä tulevaisuudessa tehdään ja minkälaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Kovasti eletään muutosten aikaa ja tämä tulee vaikuttamaan hyvin suvereenisti mun musiikilliseen minäkuvaan, pohtii Jani.

Tulevaa uutuuslevyä on tehty tiukasti pohjalais-hämäläisenä yhteistyönä, eli osa levystä on äänitetty Janin kotistudiossa Töysän Ritolan studiossa ja osa Tampereella kuuluisassa Headline -studiossa.

-Tässä on semmoinen hyvä juttu, että mun kotistudion seinällä ei raksuta kello ja tuntimittari, että mä voin sitten rauhassa nautiskella ja tehdä musiikkia vaikka aamusta yöhön.

Levyntekoprosessi on nyt puolivälissä, eli uutuus on kaupoissa toukokuussa. Edelliseen levyyn verrattuna moni asia on siis muuttunut, mutta kumpi enemmän, mies vai musiikki?

-Kyllä se varmaan mies on. Musiikkikin on muuttunut ehkä pari piirua ronskimpaan suuntaan, mutta kyllä täytyy sanoa, että äijä on muuttunut enemmän. Toivottavasti ei liikaa. Mutta on tässä jo seitsemän vuotta väännetty ja tämä ammatti on sellainen, että se ottaa miehestä mittaa. Olen edelleen erittäin kiitollinen, että saan tätä hommaa päätyökseni tehdä, kiteyttää Wickholm.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi