Toimittajia kateissa Syyriassa

Kaksi uutistoimisto Reutersin televisiotoimittajaa on kateissa Syyriassa, kertoo Reuters. Miehiä ei olla tavoitettu lauantai-illan jälkeen, jolloin heidän oli määrä palata kotiinsa. Syyrian hallitus arvosteli Reutersia jo perjantaina, ja käski uutistoimiston kirjeenvaihtajan poistua maasta.

kansannousut

Molemmat kadonneet ovat kansallisuudeltaan libanonilaisia. Heidän oli määrä palata Libanonin puolelle lauantai-iltana, mutta he eivät ole ylittäneet rajaa, kertoi Reuters. Tv-tuottaja ja kuvaaja olivat raportoimassa Syyrian väkivaltaisista mielenosoituksista.

Syyrian viranomaisten mukaan asiaa tutkitaan.

Viranomaiset peruivat jo perjantaina Reutersin Damaskoksessa asuneen kirjeenvaihtajan työluvan ja käski tämän poistua maasta. Syyrian mukaan kirjeenvaihtaja on uutisoinut virheellisesti, mutta Reuters seisoo uutistensa takana.

Syyrian viranomaiset kertoivat sunnuntaina myös pidättäneensä amerikkalais-egyptiläisen opiskelijan, joka on hallinnon mukaan "saanut ulkomaista rahaa lähetettyään kuvia ja videoita Syyriasta". Yhdysvaltain viranomaiset ovat olleet yhteydessä Syyrian hallintoon.

Lähteet: Reuters, AFP