Silmänkääntäjä-palkinto Kokkolan teatterin johtokaksikolle

Teatteriväki on tänään palkinnut tukulla palkintoja alansa vaikuttajia ja ammattilaisia. Kokkolan kaupunginteatterin johtokaksikko Jarkko Lahti ja Ari-Pekka Lahti sai Silmänkääntäjä-palkinnon. Kaksikon kehutaan muun muassa rohkaisseen nuoria kehittämään suomalaista teatteria. Myös parivaljakon uskallus rakentaa uudenlaista ohjelmaa sai kiitokset palkintoraadilta. Vuoden teatteriksi valittiin Espoon kaupunginteatteri.

kulttuuri

Silmänkääntäjäpalkinto on jaettu vuodesta 1998 lähtien. Nyt se jaettiin Turussa Thalia-gaalan yhteydessä.

Palkinnon jakaa teatterin tiedotuskeskus.

Vuoden teatterina taas palkittiin Espoon Kaupunginteatteri.

Valinnasta päättänyt tutkija-kirjailija Virpi Hämeen-Anttila perusteli valintaansa Espoon teatterin monipuolisuudella ja dynaamisuudella.

- Vuonna 2010 se on näyttänyt kaikki vahvat puolensa, kehuu Hämeen-Anttila.

Turun Anna Kareninalle Thalia-palkinto

Thalia-palkinnon sai tänä vuonna Turun kaupunginteatterin tuottama ja Andriy Zholdakin ohjaama Anna Karenina.

Palkinto myönnettiin yhteiskunnallista ja teatteritaiteen merkitystä herättäneen esityksen luomisesta.

TINFO-palkinnon taas saivat teatterijournalismistaan Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö ja sen vetäjä näyttelijä Jussi Lehtonen sekä YLE Radio 1.

Ilimaari Jauhiaasen teräksinen takavyö on Lasten Teatteriteko

Heikki Salon käsikirjoittama ja Sirkku Peltolan ohjaama Ilimaari Jauhiaasen teräksinen takavyö on palkittu vuoden Laten ja nuorten Teatteriteko-palkinnolla.

Hämeenlinnan Teatterin esittämää näytelmää kiiteltiin palkintojenjaossa hyvänä yhdistelmänä naurua ja kyyneliä ja urheilua ja tanssia sekä musiikkia.

- Sillä se on saavuttanut tavoitteensa ja saanut yleisökseen jopa murrosikäiset pojat, lausui palkinnosta yksin päättänyt Raija Vahasalo.

Lähteet: YLE Uutiset