Ura EU:ssa kiinnostaa Oulussa

Kiinnostus EU-uraan on runsasta myös Oulun seudulla, jossa esitellään maanantaina unionin monivaiheista hakumenettelyä. Viime vuonna esittelytilaisuus kokosi Oulussa paikalle pitkälti toista sataa kiinnostunutta.

Euroopan unioni
EU:n lippuja salossa Euroopan komission rakennuksen edessä Brysselissä.
YLE

Euroopan unioni hakee uusia virkamiehiä myös Suomesta. EU-virkoihin voi hakea vasta sen jälkeen kun on läpäissyt erillisen virkakilpailun, jossa testataan muun muassa hakijoiden soveltuvuutta sekä kielellistä ja numeerista päättelykykyä.

- Kiinnostusta lisää monipuoliset uramahdollisuudet ja varsin kilpailukykyinen palkkataso.

- Jo alemmassa palkkaluokassa, jossa on vastavalmistuneita ja aloittavia virkamiehiä, palkat alkavat neljästä tonnista. Täytyy itsestä sanoa, että valitettavasti olen valtion virkamies, enkä komission palkkalistoilla, hymyilee aluetiedottaja Sari Tyynelä Oulun Eurooppatiedotuksesta.

Virkakilpailu yliopistolla

Eurooppatiedotus neuvoo tänään EU-hausta kiinnostuneita Euroopan unionin virkakilpailusta Oulun yliopistolla.

Euroopan unionin virkakilpailut ovat uudistuneet ja muuttuneet jokavuotisiksi. Myös suomalaisille on avautunut viime vuosia parempia mahdollisuuksia hakeutua EU:n palvelukseen aina vahtimestarista pääjohtajaksi saakka.

Järjestyksessä toinen uudenmallinen ja myös suomalaisille avoin virkakilpailu on avautunut 16. maaliskuuta. Nyt palvelukseen haetaan aloittavia hallintovirkamiehiä (AD5) sekä jo tiettyjen erikoistumisalueen työkokemusta omaavia virkamiehiä (AD7).

EU-asiantuntija Marko Mäntylä valtioneuvoston EU-sihteeristöstä kertoo tarkemmin uramahdollisuuksista EU:ssa Oulun yliopistolla järjestettävässä infotilaisuudessa maanantaina 28. maaliskuuta klo 9.30-11.00 luentosalissa L5.

Tilaisuuden järjestää Oulun yliopiston ohjaus- ja työelämäpalvelut ja Eurooppatiedotus. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lähteet: YLE Oulu