Anna Karenina sai Thalia-palkinnon

Teatterialan parhaita saavutuksia palkittiin sunnuntai-iltana Turun Logomossa vietetyssä Thalia-gaalassa. Suorassa tv-lähetyksessä gaalan nimikkopalkinnon sai Turun kaupunginteatterin Anna Karenina -näytelmä. Palkitsijat kehuivat sen olevan rohkea, intohimoinen ja fyysinen klassikkoromaanin tulkinta päivitettynä nykypäivän arvomaailmaan.

Kuva: YLE / Markku Sandell

Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo oli ylpeä palkinnosta. Hän kertoi, että teatteri otti esityksen tuottaessaan harkitun riskin, joka kannatti.

- Nyt me tietysti pysähdytään tähän ja tämä on mahtavaa! Mutta se mikä teatterissa on aina niin liikuttavaa, on se, että se loppuu aina joskus - sitä ei voi taltioida, luonnehti Raija-Liisa Seilo.

Anna Kareninan esityksiä tulee katsomaan jatkuvasti runsaasti yleisöä, ja esityksen maine on kiirinyt meren ylikin. Nyt katsomaan tullaan myös Ruotsista. Teatterinjohtaja Seilon mukaan näytelmä jatkaa ehkä vielä ensi syksynä, jos näyttelijöiden aikataulut saadaan soviteltua.

Kareninan esityksen jälkeen ei meinaa uni tulla

Pääroolia Anna Kareninassa näyttelevä Krista Kosonen sanoo esityksen olevan niin upea, että Thalia-palkinto kuuluu sille. Kosonen sanoo rankan roolin olevan antoisa ja vaativa. Esityksen adrenaliinipiikin jälkeen uni tulee vasta joskus aamuyöllä.

Nuorelle näyttelijälle on kertynyt viime aikoina paljon töitä teatterissa ja televisossa.

- En mieti sitä niin, että mitenhän urani nyt menee, vaan otan työn kerrallaan, pohtii Krista Kosonen.

Ensi kesänä hän aikoo pitää kunnon kesäloman, sellaista hän ei ole ehtinyt viettää moneen vuoteen. Syksyllä on sitten työkiireiden ja uusien roolien aika.