Kerrostalon välikatto rysähti kadulle Pasilassa

Maanantaiaamuna kymmenen aikaan Helsingissä Länsi-Pasilan R-kioskin edustalla kerrostalon välikatto romahti alas noin kymmenen metrin korkeudesta. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut.

Kotimaa
YLE / Heikki Ambrusin

Kattoa tuli alas pelastuslaitoksen mukaan 240 neliötä. Länsi-Pasilan R-kioskin kauppias Jani Hietanen oli itse paikalla katon romahtaessa.

- Katto yhtäkkiä vain rämähti suoraan alas. Ketään ei onneksi jäänyt alle. Kioski on toistaiseksi poissa käytöstä ja varmistelemme vielä, ettei lisää tavaraa ole tulossa alas. En kuitenkaan usko, että kioski on vaarassa. Se on vain välikattoa ja toivotaan, että kaikki menee vielä hyvin.

Paikalla oli pelastuslaitoksen yksikkö ja paloesimies.

Paikalla tehtiin raivaustöitä vielä iltapäivällä kolmen aikaan. R-kioski oli suljettuna.

Rikosta ei epäillä, syy epäselvä

Paikalla olleiden mukaan vaikutti siltä, että katon rakenteet olivat yksinkertaisesti pettäneet omia aikojaan. Helsingin poliisissa tutkintaa johtava komisario Tapio Hyvönen kertoo, että rikosepäilyä tapaus ei aiheuta. Paikalla oli sattumalta aamulla poliisipartio, joka näki tapauksen.

- Sieltä tuli alas pelti, joka oli uloimpana, sekä kaksi levykerrosta eristevillaa. Paikalla olleiden poliisien mukaan ne tulivat mattona alas mukanaan kannatinraudat, joilla eristeet oli kiinnitetty.

Poliisi on vielä yhteydessä kaupungin rakennusvalvontaan, mutta laajoja tutkintoja poliisi tuskin tapauksen tiimoilta suorittaa, arvioi Hyvönen.

Lähteet: YLE Helsinki