JYPin A-nuoret kamppailevat kullasta

JYPin liigajoukkueen menestyksen lisäksi myös seuran A-nuoret ovat tällä kaudella näyttäneet taitonsa kaukalossa. A-junnujen mestaruuskamppailu huipentuu Bluesia vastaan tänään Espoon Matinkylässä. Finaalipelejä itsevarmasti vienyt JYP lähtee hakemaan mestaruuspystiä luottavaisin mielin.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
JYPin A-nuoria
JYPin A-nuoria harjoituksissa.YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Kulunut kausi on sitonut Jypin A-nuoret tiiviiksi joukkueeksi ja vahvalla joukkuepelillä lähdetään huomenna hakemaan myös mestaruuspystiä Keski-Suomeen.

- Olemme hitsautuneet joukkueena hyvin yhteen. Myös yksilöitä on noussut esiin, mutta enemmän olemme edenneet joukkueena, sanoo JYP A-nuorten varakapteeni Miika Roine.

Nuorelle joukkueelle voitto olisi poikaa ja monelle pelaajalle se olisi myös ensimmäinen arvomitali.

- Tottakai se olisi hienointa, mitä tähän asti on saavuttanut. Tosi hieno homma ja kruunu tälle kaudelle, Roine toteaa.

Jypin riveistä on vuosien myötä noussut pelikentille paljon nuoria pelaajia. A-nuorten finaalipaikka kultaottelussa onkin yksi todiste hyvästä juniorityöstä. Mahdollinen junnumestaruus on nuorelle pelaajalle iso saavutus, mutta kuitenkin vasta yksi etappi jääkiekkouralla.

- Päätähtäin on ollut rakentaa meidän näköisiä pelaajia liigajoukkueelle, siihen olen tyytyväinen. Olemme saaneet seitsemän uutta maajoukkuepelaajaa tämän vuoden aikana, ja vanhat ovat pystyneet pitämään paikkansa, A-nuorten päävalmentaja Marko Virtanen iloitsee.

Lähteet: YLE Keski-Suomi