1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Angry Birds -mestaruus irtosi kuukauden harjoittelulla

Angry Birdsin ensimmäinen Suomen mestari on raisiolainen Jonas Koivula. Supersuositun kännykkäpelin mestaruus ratkottiin Helsingissä 32 finalistin kesken. Mestari kertoo pelanneensa Angry Birdsiä vain kuukauden ennen kisoja.

viihde
Jonas Koivula
Suomeen on saatu aivan uuden lajin Suomen mestari. Suositun Angry Birds -mobiilipelin ensimmäinen mestaruus meni raisiolaiselle nuorelle miehelle. Seurasimme mestaruuskamppailun tunnelmia Helsingissä.

Palkinnoksi hän sai matkan Hollywoodiin kaverinsa kanssa ja Nokian N8-puhelimen.

Kilpailun järjestäjä Nokia kertoo, että esikarsintapeleihin oli tulijoita tungokseen asti. Mestaruudesta kamppaili eri paikkakunnilla yhteensä noin 2 600 osallistujaa. Heistä parhaat pääsivät finaaliin, joka pelataan tänään Helsingin Kampin kauppakeskuksessa.

Suurin osa finaalin pelaajista oli alakouluikäisiä poikia. Pelaajien suorituksia seurasi paikan päällä tiivis joukko katselijoita, joiden ikä vaihteli vauvasta vaariin.

Suomalaisen Rovio Mobile -yhtiön luoman pelin idea on yksinkertainen: ilkeät possut ovat varastaneet lintujen munat. Pelaajan tehtävänä on singota lintuja ritsalla kohti possuja ja heidän linnoituksiaan.

Lähteet: YLE Uutiset / Paula Tiessalo

Lue seuraavaksi