Tuire Saleniuksesta vuoden naisnäyttelijä

Tampereen Työväen Teatterin Tuire Salenius on valittu vuoden naisnäyttelijäksi. Valinta tehtiin sunnuntaina Thalia-gaalassa Turussa.

kulttuuri
Tuire Salenius näytelmässä Yksiöön en äitee ota.
Petri Kovalainen

Tuire Salenius sai palkinnon äidin roolistaan Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Pieni raha. Valinnan takana oli Suomen näyttelijäliitto, joka vastasi gaalassa vuoden nuoren näyttelijän, vuoden miesnäyttelijän ja vuoden naisnäyttelijän palkinnoista.

Perusteluissa Saleniusta kiitettiin tarkasta, oivaltavasta ja terävästi läsnä olevasta työstä. Pidempi yhteistyö teoksen ohjaajan kanssa näkyy minimalistisen tyylin herkullisena hallintana, arvioi Suomen näyttelijäliitto.

Tuire Salenius aloitti uransa Oulun teatterissa 22-vuotiaana vuonna 1973. Tampereen Työväen Teatterilla hän on työskennellyt vuodesta 1975. Vuosina 1985-87 hän vieraili Kuopion teatterissa. Salenius juhli viime joulukuussa 60-vuotispäiviään.

Salenius on parhaillaan mukana Tampereen Työväen Teatterin näytelmissä Yksiöön en Äitee ota, Pieni raha ja Elokuu. Saleniuksen uusin työ on tänä keväänä ensi-iltansa saanut Sirkku Peltolan komedia Lämminveriset.

Viime vuonna Vuoden miesnäyttelijäksi valittiin niin ikään tamperelainen Ola Tuominen.

Lähteet: YLE Tampere