1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yö kahmi palkintoja Iskelmä Gaalassa

Yö-yhtye pokkasi sunnuntain Iskelmä Gaalassa Vuoden albumi- ja Vuoden Iskelmä-pokaalit. Tämän lisäksi Pro Iskelmällä palkittiin Yön hovisäveltäjä ja -sanoittaja Jussi Hakulinen.

kulttuuri

Vuoden Iskelmäksi valittiin Yö-yhtyeen kappale Kiitos ja kunnia. Biisin on säveltänyt Jussi Hakulinen ja sanoittanut Herra Ylppö. Kappale on syyskuussa 2009 ilmestyneellä Yön Loisto-albumilla, joka voitti Vuoden Albumi -kategorian.

Pro Iskelmä -palkinto myönnettiin Jussi Hakuliselle seuraavin perustein:

”Hakulinen lauloi 1980-luvulla levylle oman sävellyksensä ja sanoituksensa Joutsenlaulu, josta tuli yksi kaikkien aikojen suurimmista Suomi-hiteistä. Hän teki tuolloin suureen suosioon nousseen Yö-yhtyeen kahden ensimmäisen albumin kaikki kappaleet. 2000-luvun alussa hän teki samalle yhtyeelle laulun Rakkaus on lumivalkoinen, jota voidaan luonnehtia 2000-luvun toistaiseksi suurimmaksi pop-lauluksi ja iskelmäksi. Tämä laulu on samalla toiminut esikuvana usealle muulle 2000-luvun hitille madaltaen samalla entisestään rockin, popin ja iskelmän raja-aitoja.”

-Täytyy myöntää, että silloin 1980-luvun alussa, punk-aikoinani, en olisi voinut kuvitella, että Olli voittaa Iskelmä Finlandian ja minä Pro Iskelmän, Hakulinen kommentoi palkintoa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi