1. yle.fi
  2. Uutiset

Yöltä luvassa loistokas levy ja konserttisalikiertue

Porilaislähtöisen suomirock-yhtyeen 25. pitkäsoitto "Loisto" julkaistaan 9. syyskuuta. Levyllä näkyy vahva satakuntalainen kädenjälki.

Uutta levyä yhtye teki vuoden verran. "Loisto" -albumin tekijäkaartiin kuuluvat Yön hovisäveltäjä ja -sanoittaja Jussi Hakulinen, Olli Lindholm, Antti Kleemola, Sinikka Svärd, Tomi Aholainen sekä "Kiitos ja kunnia" -singlen sanoituksista vastannut Herra Ylppö. "Arjen kauneus" -kappaleen levyllä Olli Lindholmin kanssa tulkitsee Maria Lund. Niin ikään levyllä kuullaan Jussi Hakulisen laulama "Hän katoaa" sekä basisti Jay Lewisin slovari "On mennyt yö". Tulevan albumin nimibiisi "Loisto" on soinut jo radioissa sekä kesän keikoilla.

- Kun syksyllä 2008 aloitimme uuden levyn harjoitukset, halusin levystä isomman. Halusin instrumentaaliosuuksien määrän kasvavan huolimatta laulujen pituuksien venymisestä, mikä voisi olla nykytrendiä vastaan. Minä uskon ja toivon, että syksy 2009 on menestys. Jos se on sitä, se mahdollistaa vuonna 2011 vielä suuremmat puitteet 30-vuotisjuhlakiertueelle, Yön keulamies Olli Lindholm kertoo.

Loistokas kiertue 22 kaupunkiin

Yö esittelee uuden albumin materiaalia tulevana syksynä 22 kaupunkia kattavalla kiertueella. Lokakuun alussa alkava Loisto 2009 -konserttisalikiertue käynnistyy Varkaudesta ja päättyy Turkuun. Porin Karhuhallissa yhtye esiintyy 11. joulukuuta. Mukana keikoilla on vierailijoina muun muassa poikakuoro sekä Maria Lund & The Aristocrats.

Yö -yhtye on kolmen vuosikymmenen aikana julkaissut yhteensä 24 levyä, tehnyt 3000 keikkaa ja tehnyt viime vuosien aikana neljä pitkää konserttisalikiertuetta. Yö on 2000-luvulla eniten levyjä Suomessa myynyt artisti. Tällä vuosituhannella äänitteitä on myyty yli 500 000 kappaletta.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi