Maunulan munkkien kohtalo tutkitaan uudelleen

Helsingin Maunulan majan tuoreiden munkkien puolesta luovutettiin tänään adressi apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille. Sauri lupasi selvittää munkinpaiston mahdollisuudet vielä kertaalleen.

Kotimaa
sokerisia rinkilöitä
Arja Lento / Yle

Maunulan ulkoilumajalla vuosikymmeniä jatkunut munkinpaisto sai viime vuonna tylyn lopun. Majan keittiöön tehtiin remontti, mutta kun se valmistui, munkin paistoon ja leipomiseen ei enää saatu terveysviranomaisilta lupia.

Tuoreiden munkkien katoaminen kahvilan valikoimista on ollut ihmisille suuri pettymys, kertoo yrittäjä Kaija Aalto.

- Nyt on ollut hyvä hiihtotalvi ja ihmiset tulivat itsetehdylle pullalle ja munkille. Kun niitä ei ollut, he olivat hyvin kiukkuisia. Sanoin, että en voi enää tehdä mitään. Olen jo valittanut, mutta tehkää tekin jotain. Ja ihmiset sanoivat, että tehdään adressi.

Kaupunki vastaa 1 200 munkinsyöjän huutoon

Adressin kirjoitti lopulta yli 1 200 munkinnälkäistä ulkoilijaa ja tänään se luovutettiin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille. Sauri lupaa ryhtyä toimeen munkkien puolesta.

- Minun täytyy kerätä koolle asianomaisten tahojen eli ympäristökeskuksen, rakennusvalvonnan ja pelastuslaitoksen ihmiset paikalle katsomaan, miten munkkienpaisto Maunulan majalla voisi jatkua.

Käytännön keinoista ei vielä ole tietoa, mutta Sauri aikoo esittää asian myönteisessä valossa ja uskoo ratkaisun löytyvän.

- Ainahan se on tylsää ja ilon pilaamista, kun kaupunki vaatii noudattamaan tiettyjä määräyksiä. Mutta kun munkit paistetaan kuumassa rasvassa, on se myös paloturvallisuusasia. Mutta uskon, että tähän joku ratkaisu löydetään.

Tuoreet munkit saattavat palata majalle jo ensi talveksi.

- En tarkkaa päivää uskalla luvata, koska en tiedä, mikä lopputulema on. Mutta jos päädytään siihen, että tähän joudutaan säätöjä tekemään, niin voi olla että nämä lumet on hiihdelty. Mutta voi olla, että jo ensi talvena olla paremmissa asemissa, Sauri toteaa.

Lähteet: YLE Helsinki