George Clooney esillä Berlusconi-jutun todistajaksi

Italian pääministerin Silvio Berlusconin seksioikeudenkäynnissä on nostettu esiin todellisia yllätystodistajia. Berlusconin asianajotiimin pitkässä todistajien listassa mainitaan Hollywood-tähti George Clooney ja maailman kovapalkkaisin jalkapalloilija Cristiano Ronaldo.

Ulkomaat
Poliisit ja fanit ympäröivät näyttelijää
George Clooney lähdössä 16. heinäkuuta milanolaisesta tuomioistuimesta todistettuaan siellä oikeudenkäynnissä, jossa kolmea ihmistä syytetään hänen nimensä luvattomasta käytöstä vaatemallistossa.Matteo Bazzi / EPA

Berlusconin lakimiehet esittävät todistajaksi myös Clooneyn italialaista tyttöystävää, italialaisen viihdeteollisuuden kärkinimiä sekä ministereitä. Tuomari päättää, ketkä astuvat todistajanaitioon.

Uutinen George Clooneysta todistajien nimilistassa on levinnyt nopeasti italialaismediassa. Viestimien mukaan luettelossa on kaikkiaan 78 nimeä.

Oikeudenkäynti koskien päääministeri Berlusconin seksirikossyytteitä alkaa ensi kuussa. Syytteiden mukaan Berlusconi olisi maksanut seksistä tanssijattarelle, joka oli tuolloin 17-vuotias.

Asianajofirman mukaan tanssijatar on väittänyt, että Clooney sekä tyttöystävä Elisabetta Canalis olisivat olleet eräissä Berlusconin järjestämissä juhlissa. Berlusconin juhlia on syyttäjien raportissa pidetty eroottishenkisinä.

Jalkapalloilija Cristiano Ronaldo puolestaan on kiistänyt mediassa noteeratut huhut siitä, että hän olisi maksanut samaiselle tanssijattarelle 4 000 euroa seksipalveluista.

Näyttelijä-ohjaaja George Clooney on aiemminkin ollut milanolaisoikeuden kuultavana. Tuolloin kyseessä oli Clooneyn nimen luvaton käyttö vaatemallistossa.

Maanantaina Berlusconi osallistui jo talousrikossyytteitään koskeneeseen oikeuden istuntoon.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset