1. yle.fi
  2. Uutiset

Martat virkkaavat itsensä ennätysten kirjaan isoäidin neliöillä

Länsi-Kymin Marttojen urakka tälle vuodelle on virkata valtava määrä isoäidin neliöitä. Neliöistä kootaan Marttojen valtakunnallisen tempauksen yhteydessä maailman suurin tilkkupeitto.

peitteet
YLE / Olli Törönen

Länsi-Kymin Marttojen puheenjohtaja Heli Yli-Aho kertoo, että tempauksessa syntyvälle peitolle on ennätyksen havittelun lisäksi olemassa myös toinen käyttötarkoitus.

- Kuvauksen ja mittaamisen jälkeen peitto jaetaan taas paloiksi, ja peitot jaetaan hyväntekeväisyyteen, Yli-Aho sanoo.

Ennätyspeittoa lähdetään kokoamaan ensin useista pienemmistä peitoista. Pienet peitot puolestaan koostuvat niin sanotuista isoäidin neliöistä. Isoäidin neliö on virkattu neliö, jonka sivun pituus on 15 senttimetriä. Yhden kappaleen tekemiseen menee Yli-Ahon mukaan martalta noin viisi minuuttia. Yhdistys on hankkinut lankoja, joista tehdään yhdessä peitto, joka on Länsi-Kymen Marttojen panos jättiläispeittoa varten.

Länsi-Kymen Martat järjestää Kotkassa Aittakorven seurakuntatalolla tiistaina 29. maaliskuuta marttailuillan. Illan ohjelmassa on tilkkujen virkkaamisen lisäksi myös tietoa marttatoiminnasta, sekä energiansäästöstä.

Tilkkupeittotempaukseen voivat marttojen lisäksi osallistua myös Marttoihin kuulumattomat henkilöt. Heli Yli-Aho toivottaa myös kerhot ja työpaikat tervetulleiksi mukaan tempaukseen. Peittojen tekeminen jatkuu 1. lokakuuta saakka, jolloin peitot yhdistetään Helsingin Senaatintorilla valtavaksi tilkkutäkiksi. Samalla suoritetaan peiton mittaus ja kuvaus, ja selviää pääseekö täkki ennätysten kirjaan maailman suurimpana.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi