1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouluvisassa käytiin savonlinnalaistaisto

Tiiä häntä -kouluvisa pysähtyi Savonlinnassa 29.3. Lohkon ensimmäisessä kisassa Normaalikoulu sai vastaansa Talvisalon koulun.

Tiiä häntä
Talvisalon joukkue ja tuomari kuuntelevat juontajaa tarkasti.
Talvisalon joukkue ja tuomari kuuntelevat juontajaa tarkasti.YLE / Arja Hovi

Savonlinnalaiskoulujen pistetilin avasi Talvisalo arvaamalla lähemmäksi Suomen korkeimman kohdan. Talvisalo onnistui pitämään pisteen tai kahden johtonsa loppuun saakka ja vei kisan voiton loppupistein 6 - 8.

Kumpikin joukkue tunnisti viimeisen kysymyksen kaupungin kolmen pisteen vihjeestä, mutta Teosto ja suomalaisen sarjakuvan juhlavuosi olivat arvoituksia.

Savonlinnan lohkon tuomarina on rehtori Matti Karjalainen Punkaharjulta ja kisan juontaa Satu Haapanen.

Näitä kysyttiin:

1. Kuinka korkea on Suomen korkein kohta, 100 metrin tarkkuudella?

2. Mikä on Teosto?

3. Kumpi lyijykynä on pehmeämpi 6B vai 4B?

4. Sananselitykset

5. Ketkä kaksi syntyjään eteläsavolaista jääkiekkoilijaa ovat voittaneet jääkiekossa sekä Suomen että Ruotsin mestaruuden?

6. Kuinka monta vuotta suomalainen sarjakuva täyttää tänä vuonna?

7. Kuinka monta lasta on miehellä, jolla on kuusi tytärtä ja jokaisella tyttärellä yksi veli?

8. Mikä kaupunki? 3 pisteen vihje: Kaupunki ulottuu sekä Euroopan että Aasian puolelle ja on näin maailman ainoa kahdessa maanosassa sijaitseva kaupunki. 2 pisteen vihje: Kaupunki oli toiselta nimeltään vuoteen 1930 saakka Konstantinopoli. 1 pisteen vihje: Kaupungin huomattavia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Topkapin palatsi, Hagia Sofia ja Sininen moskeija.

Vastaukset:

  1. Halti-tunturi on 1324 metriä korkea, 2. säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikin kustantajien tekijänoikeusjärjestö, 3. 6B, 5. Jarmo Myllys ja Jani Hassinen, 6. 100 vuotta, 7. seitsemän lasta, kaikilla tyttärillä on sama veli, 8. Istanbul

Lue seuraavaksi