HPK:n lätkämimmeille kultaa

Kolme finaaliottelua ja kaikki HPK:lle maalein 2 - 1. Otteluvoitoin 3 - 0 Hämeenlinnan Pallokerho juhlii seurahistoriansa ensimmäistä Suomen Mestaruutta ja Tampereen Ilveksen oli tyytyminen hopeisiin mitaleihin.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mestarit 2010 - 2011.
HPK juhlii naisten jääkiekon Suomen Mestaruutta kauden 2010 - 2011 päätteeksi.YLE / Tiina Kokko

Ennakkoasetelmat:

HPK lähtee metsästämään kolmatta finaalivoittoaan Tampereen Ilveksestä. Voitto takaisi joukkueelle seurahistorian ensimmäisen Suomen Mestaruuden naisten jääkiekossa, ja Ilveksen olisi tyytyminen hopeisiin mitaleihin.

Hallitseva Mestari Ilves, tarvitsee ehdottomasti voiton, jotta heidän kultaunelmansa siirtyisi ensin torstaille ja sitten mahdollisesti jopa lauantaille.

Tapahtumat:

Ottelun avauserä tarjosi sopivasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kotijoukkue aloitti vahvasti, mutta Ilves vahti Linda Selkee ei ollut ohitettavissa. Erän puolivälissä Ilves pääsi ylivoimalle, mikä antoi hetkeksi otteen vieraille, mutta tuolloin vastaavasti Maija Hassinen piti maalinsa koskemattomana. Loppuerä pelattiin hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa, mitä edesauttoi vieraiden yksi jäähy. Erä oli erikoistilanteista huolimatta maaliton.

Toisessa erässä vauhtia oli ajoittain ajatusta enemmän. Ilves puhkoi HPK:n viisikkopuolustusta pystysyötöillä, joista yksi johti rangaistuslaukaukseen. Reetta Aavasalo kuitenkin laukoi rankkarin yli HPK:n maalin. Erän jälkipuolisko pelattiin HPK:n komennossa, vieraiden kuluttaessa jäähypenkkiä. Erän toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Anne Tuomanen vei kotijoukkueen 1 – 0 johtoon, joista lukemista lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa Tea Villilä laukoi komeasti ylivoimaalla HPK:n ratkaisevantuntuisesti jo 2 – 0 johtoon, mutta Ilves ei antautunut. Viiden minuutin kuluttua Sari Kärnä kavensi tilanteeksi 2 – 1 ja vaikka joukkueella oli useita maalipaikkoja päätöserässä, jäivät maalit haaveeksi HPK:n Maija Hassisen loistotorjuntojen myötä.

Kolmannen kerran finaalisarjassa HPK kukisti Ilveksen maalein 2 – 1 ja nappasi otteluvoitoin 3 – 0 seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Mestaruuden itselleen.

Kommentit:

Jarkko Julkunen / HPK

– Ilves oli hyvä, mutta sitten joukkue alkoi väsyä ja ottelu kääntyi meille. Kahden maalin johdossa alettiin vähän jännittää ja Ilves kavensi huonon merkkauspelin seurauksena. Vaikka muutamia virheitä ottelussa tulikin, maalivahti Maija Hassinen paikkasi torjunnoillaan ne, totesi valmennushommat tähän kauteen lopettava kultavalmentaja Jarkko Julkunen.

Samuli Marjeta / Ilves

– Paras peli meiltä finaalisarjassa. Paikoista vain ei saatu maaleja, vaikka oli läpiajoja ja rankkarikin. Päätöserässä kotiyleisö onnistui myös ”psyykkaamaan” tuomareita, jotka tekivät meidän pelin vaikeaksi. Ei me kuitenkaan tuomareihin hävitty.

– Kaksi ensimmäistä peliä oltiin jaloissa, mutta nyt oli mahdollisuudet voittoonkin. Tänään oltiin hyviä ja harmittaa kun tämän loppui tähän, totesi liikuttunut Ilvesvalmentaja.

Muuta:

Kolmatta finaaliottelua oli seuraamassa peräti 680 maksanutta katsojaa, jotka näkivät hyvatasoisen finaaliottelun Hämeenlinnassa.

Lähteet: YLE Häme