1. yle.fi
  2. Uutiset

Vareksen vanavedessä opastetusti

Turku Touringin suosittu Vareksen jalanjäljillä -opastuskierros saa kilpailijan. Uusi yrittäjän vetämä kierros vie matkailijat yksityisetsivä Jussi Vareksen elämään liittyville tapahtumapaikoille, mutta eroaa Turku Touringin samantapaisesta kierroksesta.

viihde
Antti Reini ja Jasper Pääkkönen Vares-elokuvan kohtauksessa.
Antti Reini ja Jasper Pääkkönen Vares-elokuvan kohtauksessa.Solar Films / Jan Granström

Osallistujat pääsevät itse osallistumaan enemmän kierroksen kulkuun kuin Turku Touringin kierroksessa, jossa turistit vain kuuntelevat oppaan selostusta, kerrotaan Turku Touringista. Ensimmäinen uusi retki on tarkoitus tehdä jo huhtikuun 14. päivänä, jolloin uusin Vares-elokuva tulee Turussa ensi-iltaansa.

Turku Touringin mukaan Reijo Mäen kirjojen suosio ja Solar Filmsin Turussa kuvaamat kuusi Vares-elokuvaa antavat hyvän pohjan uudelle matkailutuotteelle.

- On toiveissa, että tätä uutuustuotetta tulee testaamaan Solar Filmsin porukkaa Antti Reinillä ja Reijo Mäellä höystettynä, kertoo Vares-kierroksen ideoinut sisältösuunnittelija Ulla-Maija Nikko Dominopol Oy:stä.

Ruotsin Ystadissa vastaavanlaisista kierroksista on saatu hyviä kokemuksia, kun kaupunki on siellä tuotteistanut Henning Mankellin Wallander-dekkareihin liittyvät turistikierrokset.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi