Vasta-avattu kuitutehdas tauolle Valkeakoskella

Valkeakoskella toimiva viskoosikuitutehdas Avilon keskeyttää tuotantonsa väliaikaisesti. Koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Neuvottelut koskevat lomautuksia, irtisanomisia ei ole tulossa.

Viskoosi
Avilon-kyltti tehtaan portilla
Jan Hynnä / Yle

Neo Industrialin Viskoosikuidut-toimialaan kuuluva Avilon Oy aloitti toimintansa Valkeakoskella tammikuussa. Operatiivinen johtaja Claus Carlsen kertoo, että tuotanto joudutaan pysäyttämään raaka-aineongelmien takia.

- Me emme saa tarpeeksi sellua. Liukusellumarkkinat ovat olleet äärimmäisen tiukat nyt jo puolisen vuotta johtuen puuvillan hinnan noususta. Se on aiheuttanut painetta korvaaviin kuitutuotteisiin.

Avilon ei ole onnistunut varmistamaan raaka-aineen jatkuvaa saatavuutta ja kannattavaa tuotantovolyymiä.

- Olemme järjestämässä selluhuollon uudestaan. Laitamme tehtaan seisomaan siksi ajaksi. Toivon, että seisokki on lyhyt, mutta mahdollista on että siihen menee kaksi kuukautta.

Avilon Oy:n palveluksessa on Valkeakoskella noin 160 henkilöä.

Syksyllä tuotanto pyörii jo täysillä

Valkeakoskella ollaan tyytyväisiä viskoosikuidun erittäin hyvään ja edelleen kasvavaan kysyntään. Yhtiö on tehnyt päätöksen toisen tuotantolinjansa käynnistämisestä.

Avilonin arvioiden mukaan Valkeakosken tehtaan toinen päätuotantolinja käynnistyy elokuussa. Tämän jälkeen tehdas käy täydellä teholla.

Tehdas ehti toimittaa vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä viskoosikuitua noin 4 200 tonnia.

Lähteet: YLE Tampere