1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perho

Poliisi toivoo yhä vihjeitä Tuukkasesta

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut toisenkin miehen perholaisen Pekka Tuukkasen taposta epäiltynä. Todennäköisin syin vangitut ovat keski-ikäisiä, kokkolalaisia miehiä. Poliisi toivoo vielä vihjeitä katoamisen ajalta.

Ensimmäinen mies vangittiin viime perjantaina, toinen keskiviikkona. Poliisitutkinnassa on varmistunut, että vangitut ovat olleet polttamassa Honda Acoord -merkkistä henkilöautoa, joka löytyi Tuukkasen katoamisen jälkeen Perhosta Penningintien varrelta. Poliisi epäilee, että auto poltettiin henkirikoksen todisteiden hävittämiseksi.

Auto oli otettu luvatta käyttöön aiemmin kesällä Alavetelissä. Poliisi ei vielä tiedä varmasti, ketkä olivat auton kyydissä ennen sen polttamista. Viime päivinä tutkinnassa on varmistunut, että nyt vangittuna olevat miehet ovat olleet polttamassa autoa.

Miehet ovat poliisin saamien tietojen mukaan viettäneet 2004 kesällä ja syksyllä paljon aikaa Perhossa.

"Pelon ilmapiiri Perhossa"

Poliisi toivoo yhä havaintoja kaikesta tapaukseen liittyvästä, myös Perhossa katoamisen aikaan nähdystä harmaasta Honda Accordista ja sen liikkeistä. Poliisin mukaan erityisesti Perhossa asian ympärillä on vallinnut "pelon ilmapiiri", eivätkä ihmiset ole uskaltaneet kertoa tietojaan poliisille.

Nyt pidätysten myötä ilmapiirin toivotaan muuttuvan. Pelkoon ei poliisin mukaan enää ole syytä, vaan viranomaiset toivovat pieniäkin vihjeitä. Vihjeet voivat johtaa seitsemän vuotta vanhan tapauksen lopulliseen ratkaisuun.

- Pieneltäkin tuntuva asia voi olla ratkaiseva Tuukkasen löytymiseksi ja rikoksen selviämiseksi, toteaa poliisi tiedotteessaan.

KRP tutkii katoamista yhdessä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisin kanssa. Havainnot voi ilmoittaa keskusrikospoliisin Vaasan toimipisteeseen tai lähimmälle poliisille.

Viimeinen havainto läheltä Perhon rajaa

Pekka Tuukkanen katosi maanantaina 26.7.2004. Hän oli edellisenä päivänä vieraillut Kinnulan Hiilingin kylässä, mistä poistui illalla jalkaisin. Tuukkasesta on sen jälkeen havaintoja Kinnulan kirkonkylästä sekä Kinnulan ja Perhon väliseltä maantieltä. Viimeinen havainto on läheltä Perhon rajaa maanantai-aamuna kello 5.30, jolloin hänet nähtiin kävelemässä Perhon suuntaan.

Tuukkasen tiedetään poikenneen reitin varrella olevissa taloissa ja mökeissä. Puheidensa mukaan hän on ollut matkalla kotiinsa Perhoon. Hän on saattanut pyrkiä myös ohiajavien autojen kyytiin. Perhon ja Kinnulan rajalla järjestettiin toukokuussa 2008 maastoetsintä, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Pekka Tuukkanen oli 41-vuotias, tummahiuksinen, 180-senttinen ja noin 95-kiloinen. Hänellä oli yllään vaalea paita, vihertävät housut ja kävelykengät.

Havainnoista voi ilmoittaa Keskusrikospoliisin Vaasan toimipisteeseen puhelinnumeroon 071 87 85615 tai lähimmälle poliisille.