Kahdeksan ehdokasta kilpailee Teosto-palkinnosta

Tekijänoikeusjärjestö Teoston tunnustuspalkinnosta kilpailee kahdeksan viime vuonna julkaistua musiikkiteosta. Ehdokkaiden joukossa ovat muun muassa viime vuoden myydyimpiin levyihin lukeutuvat Chisun Vapaa ja yksin sekä Palefacen Helsinki – Shangri-La.

musiikki
Chisun Vapaa ja yksin -albumi on ehdolla parhaaksi pop-albumiksi.Minna Annola

Chisun ja Palefacen lisäksi Teosto-palkintoa tavoittelevat Sebastian Fagerlundin sävelteos Ignite, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin levy Valon pisaroita, Circle-yhtyeen levy Rautatie, Wimme Saaren ja Tapani Rinteen teokset, Kaija Saariahon teos D’ om le vrai sens sekä Vilma Timonen Quartetin levy Forward.

Ehdokkaat nimesi kuusihenkinen, toimittajista ja musiikintekijöistä koostunut esiraati. Lopullisen voittajan valitsevat toimittaja Jukka Haarma, muusikko Paula Vesala sekä kapellimestari ja säveltäjä John Storgårds.

Teosto haluaa enintään 40 000 euron palkinnolla nostaa esiin rohkeaa ja omaperäistä työtä miltä tahansa musiikin alalta. Palkinto jaetaan yhdelle tai useammalle musiikin tekijälle tai tekijäryhmälle. Voittaja julkistetaan torstaina 14. huhtikuuta.

Teosto-palkinto on myönnetty vuodesta 2003. Viime vuonna palkinto jätettiin säästösyistä jakamatta. Kaksi vuotta sitten palkinnon saivat Magnus Lindbergin sävelteos Graffiti ja PMMP-yhtyeen Veden varaan –levy.

Lähteet: YLE Uutiset