1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi äitiyspakkaus on värikkäämpi

Vuoden 2011 äitiyspakkaukseen on lisätty vaatteita ja väriä. Myös ekologisuus näkyy, sillä laatikosta löytyy sekä kestovaippoja että villaa. Vanha tuttu superlonipatja takaa sen, että vauvalle löytyy tarvittaessa pesä laatikon pohjalta.

Kotimaan uutiset
Äitiyspakkaus
Pipsa Uutto / YLE

Reiman tehtaalla Kankaanpäässä pakataan äitiyslaatikoita päivittäin noin 800 - 900 kappaletta. Vielä nyt laatikoihin menee viime vuoden tavaraa, mutta uusia tavaroita odotetaan jo.

Tämän vuoden äitiyspakkauksen sisältöä on varjeltu kuin suurta valtiosalaisuutta konsanaan. Netin keskustelupalstoila äidit käyvät jo kiivasta keskustelua siitä, mitä uusi pakkaus tulee sisältämään. Äidit voivat varautua ainakin siihen, että neutraalit värit saavat väistyä.

- Nykyään ei ole mitenkään tavatonta nähdä pojan päällä punaista, kunhan se ei ole vaaleanpunaista. Minkä värinen on ulkoiluhaalari, on se yleisin kysymys mitä pakkauksesta kysytään, naurahtaa äitiyspakkauksista vastaava Sari Pihlajaniemi Reimalta.

Äitiyspakkauksen tavarat kilpailutetaan eli esimerkiksi tuotteiden kotimaisuusaste vaihtelee vuosittain. Kaikki paperimateriaali on siivottu laatikosta pois. Opaskirjat muun muassa imetyksestä on siirretty Internetiin.

Äitiyspakkaus on puhtaasti suomalainen keksintö. Tuoreet äidit ovat saaneet pakkauksen jo vuodesta 1937. Edelleen suurin osa odottavista äideistä valitsee pakkauksen rahan sijaan.

Vuoden 2011 äitiyspakkauksia ryhdytään jakamaan huhti-toukokuun vaihteessa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi