Kataja ei saa syytettä vaalirahajupakassa

Kokoomuksen porilaiskansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja välttyy syytteiltä vaalirahajupakassa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ei aja syytettä Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallituksen jäseniä Sampsa Katajaa ja Varpu-Leena Malmgrenia vastaan vuoden 2007 eduskuntavaalien rahoitukseen liittyneessä jutussa.

Sampsa Kataja
YLE / Tapio Termonen

Kalskeen mukaan tapauksessa ei ole näyttöä siitä, että Kataja ja Malgren olisivat syyllistyneet lahjusrikkomukseen tai tuottamukselliseen virkarikokseen.

Esitutkinnassa ei ole tullut esiin seikkoja, joiden mukaan Kataja ja Malmgren olisivat osallistuessaan 13.12.2007 Kevan hallituksen kokoukseen tienneet, että heidän vaalirahoittajanaan oli Nova-konserniin kuulunut Nova Group Oy. He eivät ole siten voineet 13.12.2007 arvioida esteellisyyttään vaalirahoittajaansa liittyvässä asiassa.

Näyttöä ei ole siitä, että he olisivat syyllistyneet tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen osallistuessaan 13.12.2007 Nova Kiinteistökehitys Oy:tä koskevan asian käsittelemiseen Kevan hallituksessa, todetaan Valtakunnansyyttäjäviraston päätöksessä.

Lähteet: YLE Satakunta