1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Bronxin eläintarha kadotti kobran viikoksi

New Yorkin tunnettu Bronxin eläintarha on löytänyt viikon kateissa olleen kobrakäärmeen. Vapauteen luikerrellut egyptinkobra löytyi vain 60 metrin päästä kotihäkistään, mutta sen maine oli kiirinyt ympäri maailman sosiaalisessa mediassa.

Ulkomaat

Vailla nimeä oleva kobra houkuteltiin esiin eläintarhan matelijatalossa puulastuilla, joissa oli hiiren ja rotan tuoksua. Viime viikolla tapahtuneen katoamisen takia matelijatalo oli jouduttu pitämään suljettuna.

Kobran nimissä oli avattu käyttäjätili Twitteriin, missä sen liikkeitä seurasi löytöhetkellä huikeat 210 000 nettisurfaajaa. Kobran kuviteltuihin pakomatkakohteisiin lukeutuivat New Yorkin suosikkinähtävyydet, kuten Rockereller Plaza, Wall Streetin pörssi ja Sinkkuelämää-televisiosarjan kiertoajelu.

- Rakas New York City, omenat ja käärmeet ovat kuuluneet yhteen aivan alusta alkaen, kuului yksi BronxZoosCobran aivan ensimmäisistä viesteistä.

Karkuretken viimeinen viesti tuli baseballjoukkue Yankeesin stadionilta:

- Jos näet pähkinäpussin liikkuvan maassa selittämättömästi itsekseen, älä välitä.

Suursuosion saaneen egyptinkobran puolesta Twitteriin kirjoitellut henkilö ei ole paljastanut todellista henkilöllisyyttään.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi